Президентът на Египет Абдел Фатах ас-Сиси се съгласи да отвори

...
Президентът на Египет Абдел Фатах ас-Сиси се съгласи да отвори
Коментари Харесай

САЩ сключиха сделка с Египет за доставяне на така необходимата помощ в Газа

Президентът на Египет Абдел Фатах ас-Сиси се съгласи да отвори Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа на границата с Газа, с цел да разреши до 20 камиона с помощ в Газа. Това идва след визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Израел с високи залози. Байдън сподели, че доставката на помощи може да стартира да идва от петък.

Не се загатва, че на хора е било разрешено да изоставен Газа през Рафа. Попитан от кореспонденти за тази опция, Байдън сподели: „ Ще измъкнем хората, само че няма да встъпвам в детайлности с вас в този момент “.

Тълпи от хора и камиони, пренасящи филантропични доставки, са се наредили надлежно от страната на Газа и Египет на Граничен контролно-пропусквателен пункт, в очакване на повторното му отваряне.

Премиерът на Обединеното кралство Риши Сунак се чака да кацне в Израел рано в четвъртък, където ще се срещне с сътрудника си Бенямин Нетаняху и израелския президент Исак Херцог

Палестинската въоръжена формация Хамас упрекна Израел за опустошението в болничното заведение Ал Ахли в Газа във вторник, само че израелската войска твърди, че смъртоносният гърмеж е породен от палестинска ракета, която не е изстреляла. Байдън поддържа изказванията на Израел

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР