Хегемонът в българския хандбал – ХК Шумен 61, е на

...
Хегемонът в българския хандбал – ХК Шумен 61, е на
Коментари Харесай

Шуменци на победа от спечелване на родния хандбален шампионат

Хегемонът в българския хандбал – ХК „ Шумен 61 ”, е на крачка от триумфа в мъжкия хайлайф. Селекцията на Никола Карастоянов – Костадин Семерджиев излиза във втори двубой за купата против „ Локомотив ” (Горна Оряховица) в събота от 16 ч в „ Арена Бяла ”. По правилник се играе до две победи от три мача.

Шуменци водят с 1:0 в плейофната серия от суперфинала за трофея. Миналия уикенд пред екзалтирана аудитория в „ Арена Шумен ” актуалният първенец на България победи железничарите с 31:28 (на полувремето 19:14).

Ако го стори и тази събота, борбата за златните медали на процедура ще е решена. И шуменци ще вдигнат блестящия трофей още в Бяла.

Макар и не пред лична аудитория, само че пред част от най-верните си почитатели, които ще пътуват за мача с рейс, подсигурен от клубното управление. Те се надяват и във втората среща самоотверженият капитан на тима Йордан Михайлов, въпреки и с контузия в коляното, както постоянно да прояви геройство и смелост и още веднъж да помогне с скъп опит и умения.

„ Отиваме в „ Арена Бяла ” с настройката още след този мач да вдигнем шампионската купа. Винаги сме подготвени да играем на върха на опциите си. Дано да съумеем да приключим плейофната серия от суперфинала още в този момент. Кадровите проблеми, които имаме, остават на дневен ред. Капитанът Йордан Михайлов е с контузия в коляното, точно по тази причина в първия мач влезе на терена единствено 10 минути. Следващата седмица му следва интервенция. В първия мач в Шумен победихме само че, нямахме нужната за тази решителна фаза от шампионата централизация. Затова тогава споделих и ще повторя и в този момент, че, в случай че желаеме още веднъж да станем първенци, би трябвало да играем с изменен образ на следващия ден. Имаме още доста работа да свършим, с цел да победим и да вдигнем шампионската купа ”, безапелационен е старши треньорът на „ Шумен 61 ” Никола Карастоянов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР