Жалба срещу може би най-актуалната в последните месеци онлайн платформа

...
Жалба срещу може би най-актуалната в последните месеци онлайн платформа
Коментари Харесай

България и още 16 страни атакуват Temu за непълно и подвеждащо съдържание

Жалба против може би най-актуалната в последните месеци онлайн платформа за търговия на бързооборотни артикули - китайската Temu, бе подадена през вчерашния ден към Европейската комисия. Според нея притежаваният от PDD Group електронен търговец е нарушил европейските разпоредбите за цифровото наличие.

Европейската организация на потребителите (BEUC), която стои зад самодейността, осведоми, че редом с груповата тъжба, 17 от нейните членове са подали такива към съответните национални органи. Сред тях е и България посредством Асоциация Активни консуматори.
 Temu - китайският онлайн търговец ще се сблъска с регулациите на Европейски Съюз
Набиращият скорост китайски онлайн търговец, който ще се сблъсква с европейските регулации

Компанията към този момент има близо 75 милиона европейски консуматори

" Важен е възпиращият резултат от сходни проблеми ", разяснява за Money.bg изпълнителният шеф на Асоциацията Богомил Николов. И въпреки всичко, ако обвиняванията бъдат потвърдени, онлайн платформата е застрашена от санкция в размер на 6% от оборота, предвижда господин Николов.

По думите му, решението евентуално ще отнеме най-малко 6 месеца, защото няма обединен орган на европейско равнище. Процедурата минава през самосезиране на равнище страна, след което окончателното решение се взема от мрежата на националните регулатори.

Съгласно Закона за цифровите услуги на Европейски Съюз, чийто правила на процедура са в действие от август 2023 година, онлайн платформите за търговия би трябвало да наблюдават прецизно за даването на правилно наличие, изключвайки нелегално и потвърдено нездравословно такова, както и да не оферират подправени артикули.
 Shein и Temu гълтам потенциала на товарните самолети по света
Shein и Temu гълтам потенциала на товарните самолети по света

Надпреварата за най-бърза доставка на евтини артикули към този момент е отвън границите на здравия разсъдък

Именно в тази посока са и евентуалните нарушавания на Temu, която притегля над 75 млн. европейски консуматори всеки месец. Според жалбата платформата не дава задоволително проследимост на търговците, продаващи в нея. Освен това има подозрения, че разчита на манипулативни практики, с цел да генерира спомагателни продажби, без да дава информация на какъв принцип предлага продуктите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР