Президентът на БФС - Борислав Михайлов, коментира в профила си

...
Президентът на БФС - Борислав Михайлов, коментира в профила си
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Няма да допусна война, въпреки че срещу мен се води такава

Президентът на БФС - Борислав Михайлов, разяснява в профила си във Фейсбек последните събития в родния футбол: „ Като президент на Българския футболен съюз постоянно съм призовавал за обединяване на футбола и съм обявявал, че няма да позволи война, макар че против мен се води такава, освен това от самото начало, с всевъзможни средства, в това число и незаконни.

И от страна на БФС, и от персонално моя страна, са направени голям брой взаимни отстъпки и реверанси както към клубове, по този начин и към обособени персони – още веднъж с единствената цел да бъдат спрени опитите за разцепление, които биха били пагубни за футбола в България. Опити, водени от сляпото предпочитание на една група хора да управлява непременно и даже да постанова волята на малцинството над болшинството.

Тези хора обаче не схващат функционалността на Българския футболен съюз и на неговия президент – а точно, да потушава концепциите за разцепление; изключително тези, подбудени от користни цели.

Миналия петък всички станахме очевидци на безусловно нелегитимната и нападателна самодейност на така наречената съпротива.

Видяхме обществено тъпчене на Устава на БФС и на всички правила за нравственос и морал. Видяхме неглижиране на резултатите от Извънредния конгрес на 12 октомври 2021 година, извършен изцяло транспарантно и съгласно стремежи дневен ред на същите тези " революционери ".

И въпреки да не преставам да държа на позицията, че обединяването е верният път за българския футбол, съм задължен да се съобразя както с общото мнение на ФИФА и УЕФА, което изрично удостоверява легитимността на определеното на 12.10.2021 година управление на БФС, по този начин и с импортираните оферти от Комисия " Етика и феърплей " и Аматьорската футболна лига.

Всички опити за разединение на членовете на БФС са дейности, несъвместими с участието им, по тази причина след задълбочено разискване

Изпълнителният комитет единомислещо реши да прибегне към строги наказания за грубото нарушаване на Устава.

Вярвам, че с днешните си решения Българският футболен съюз още веднъж показва, че работи в интерес на единението на българските клубове и сподели пътя към по-доброто бъдеще на футбола ни ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР