Президентът на Българската федерация по ушу, Стефан Колев, който пое

...
Президентът на Българската федерация по ушу, Стефан Колев, който пое
Коментари Харесай

Бургазлия стана вицепрезидент на Европейската федерация по Ушу, Кунг-фу

Президентът на Българската федерация по ушу, Стефан Колев, който пое семейството на първите за България две международни шампионати в най-древното източно бойно изкуство получи следващо интернационално самопризнание.

На учредителния конгрес на Европейска федерация по Ушу (Кунг -фу), който се състоя на 26 юни в Цюрих, Швейцария, Колев беше определен от представители на 39 страни за вицепрезидент на влиятелната организация, а Патрик Ван Кампенаут от Белгия - за президент.

Конгресът се организира под егидата на Световната федерация (IWUF).

Изборът на Стефан Колев, който към този момент построява в Бургас първият подготвителен център по ушу, е самопризнание за огромните му заслуги към развиването на китайското бойно изкуство. Под негово управление през 2016 година в Бургас се организира Световното състезание по ушу за младежи, през 2018 - Световното състезание по Тайчи, а през 2022 – Европейското състезание по ушу.

Стефан Колев е златен медалист от интернационалните надпревари, нееднократен народен първенец по ушу и лицензиран арбитър по ушу. Съосновател е на специалността Ушу в Национална Спортна Академия " Васил Левски " в София и е първият учител по тази компетентност. Основател е на един първите спортни клубове по ушу в България през 1994 г (Beixing.org).

От 2015 Колев е президент на Българската федерация по Ушу (BGWUF.org).

В момента той управлява построяването на Световен подготвителен център по ушу в град Бургас, ж.к. Меден рудник, комплекс Скайбилдинг (Skybuilding.eu). Спортният център ще бъде открит през 2024 година. Спортните зали ще може да бъдат употребени от трениращи ушу и тимове по ушу от целия свят. В постройката ще може да се организират съдийски и треньорски курсове по ушу, семинари по ушу и спортни лагери.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР