Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев иска

...
Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев иска
Коментари Харесай

Георги Аврамчев: Няма да позволим на никой да отнеме труда на момчетата и да провали участието им на Олимпиадата

Президентът на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев желае състезателите от националния тим по плуване да бъдат оставени да се готвят на мира за идното Европейското състезание и Олимпийските игри в Токио. Днес на изключително съвещание на Управителния съвет на федерацията не бяха направени промени в треньорския и лекарския щаб след трите позитивни допинг проби за станозолол на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов. В последните дни многочислени апели за оставки и промени имаше от доста страни в плувните среди, в това число и от Антъни Иванов, който има “А” норматив за Олимпиадата в Токио на 200 метра бътерфлай.

“Подготовката ще продължи по проект – всички национални състезатели, които по проект е трябвало да бъдат на “Дианабад”, са там. Подготовката продължава по проект. Няма да позволим на никой да отнеме труда на момчетата и да провали присъединяване им на Олимпиадата. Българска федерация по плуване сега има три квоти, уповавам се да станат пет или шест. Ние сме длъжни да осигурим на нашите състезатели оптимални условия да довършат подготвката и да показват себе си и България на този максимален конгрес – олимпийски игри”, разяснява Аврамчев.

С “А” квоти за Игрите в Токио са още Йосиф Миладинов (100 метра бътерфлай) и Калоян Левтеров (200 метра гръб), които сега не престават да упражняват на басейн “Диана”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР