Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков награди Илиян

...
Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков награди Илиян
Коментари Харесай

Стефан Цветков награди Илиян Радулов за първата му титла в турнир от ITF

Президентът на Българска федерация по тенис Стефан Цветков награди Илиян Радулов с първата му купа от шампионати за мъже на ITF. Българинът завоюва интернационалния шампионат на клей в Пазарджик с награден фонд 15 хиляди $, заяви формалният уебсайт на Българската федерация по тенис.
Настоящият държавен първенец навън Радулов се наложи на финала над седмия в схемата Симоне Ронкали (Италия) с 6:4, 6:1 за 81 минути.

 17-годишният българин стигна до трофея при дебютното си присъединяване на край при мъжете във веригата на Световната федерация по тенис ITF. Радулов на два пъти пропиля пробив задатък при започване на мача, само че след 3:3 той взе 9 от идващите 11 гейма, с цел да победи против 27-годишния си противник.


Това беше втори мач и за двамата денем. Радулов сутринта завоюва елементарно на полуфиналите против номер 8 Денис Клок (Русия) с 6:1, 6:1, а Ронкали имаше доста по-тежка задача против четвъртия схемата българин Симон Антони Иванов, само че стигна до триумфа с 6:3, 3:6, 6:4.

През идната седмица Радулов ще взе участие на още един шампионат за мъже в Пазарджик от ITF с награден фонд от 15 хиляди $. След това Илиян ще вземе присъединяване в юношеската конкуренция на Ролан Гарос.

В конкуренцията на двойки Клок и Олег Приходко (Украйна), сложени под номер 1, завоюваха купата след победа на финала над италианците Леонардо Роси и Луиджи Сорентино със 7:6(4), 6:3.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР