През вчерашния ден станахме свидетели на абсолютен прецедент на Чаланджър

...
През вчерашния ден станахме свидетели на абсолютен прецедент на Чаланджър
Коментари Харесай

Андреев: Щях да се откажа, ако Муте не ме беше провокирал; той е луд

През вчерашния ден станахме очевидци на безспорен казус на Чаланджър шампионата в Орлеан след края на срещата сред Адриан Андреев и Корентен Муте. Двамата се изправиха един против различен в рамките единствено на няколко дни, като още веднъж победител бе българският тенисист. Това, наподобява, е подразнило французина, който при поздрава на мрежата се нахвърли върху нашето момче и се наложи съдията на стола да се намеси, с цел да предотврати по-сериозен конфликт. На последвалата конференция родният ни представител описа повече елементи към въпросния спор, който се оказва, че е почнал още при предходния им мач в Генуа.

За самата среща:

- Мисля, че през днешния ден играх по-добре, в сравнение с през предходната седмица. Чувствах се доста изтощен и мислех да се откажа, само че той продължи да ме предизвика и продължих да се боря. Всъщност той загуби точно поради това си държание, тъй като бях подготвен да напусна корта, единствено че взех решение да не му давам мача и заиграх най-хубавия си тенис.

За напредъка през последните седмици:

- Щастлив с играта си сега. Винаги съм работел крепко и ще продължа да го върша. Просто ще продължа по същия метод, като се надявам на още по-големи триумфи, само че несъмнено съм доста благополучен със сегашните си резултати. Разбрах какво би трябвало да върша на корта и в какво съм най-хубав. Знам по какъв начин да нараня играта на съперника си. Използвам оръжията по най-хубавия вероятен метод, а и самите ми удари са усъвършенствани. Нищо значително не се е трансформирало в границите на един ден. Всичко е вследствие на положения труд през годините.

За намесата на физиотерапевта:

- Чувствам се изтощен още от Чаланджъра в Генуа, а сега играя за трета поредна седмица и в един миг се почувствах зашеметен. Бях на път да повърна и тъкмо заради тази причина желаех да се откажа, тъй като бях доста отпаднал. Физотерапевтът ми даде хапче за корем, след което се почувствах най-добре, единствено че основната ми движеща мощ бяха неговите провокации и му благодаря по тази причина.

За началото на абсурда с Муте и това дали е почнал още в Генуа:

- Да, нещата започнаха още тогава. Той непрестанно ме питаше какъв ми е казусът, а аз нямах нищо против него. Впоследствие ме победи и ме дефинира като " отстъпчив " и ми сподели да си го на*укам. Той просто е вманиачен. Не разбирам за какво е сърдит, защото той стартира всичко от загрявката, когато бях на мрежата и той се целеше в тялото ми с всичка мощ.

За случилото се на мрежата:

- Муте се опита да ме удари с глава, след което го избутах. Истината е, че той не спираше да се задържи по този метод през целия мач и непрестанно ме питаше за какво се имам предвид в него, до момента в който посрещах. Все отново той сервира и е напълно естествено да виждам към него.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР