През учебната 2021/2022 година през месец май се проведе международна

...
През учебната 2021/2022 година през месец май се проведе международна
Коментари Харесай

Успехи на учениците от ОУ „Отец Паисий“ – Силистра

През образователната 2021/2022 година през месец май се организира интернационална олимпиада по Scratch, в която се включват доста страни от целия свят в разнообразни възрастови групи.

Олимпиадата се организира на два стадия: 1-ви стадий се състезават тимове единствено от съответната страна, а на втория стадий се състезават единствено тези, които са касирани на първите три. Петър Синигеров от 3-ти клас се класира на 2-ро място от българския тим и получи сребърен орден и диплом за доста положителното си показване, а останалите участници Атилла и Илкай, които бяха класиране надлежно на 7-мо и 9-то място – документи.

Втория стадий се организира в края на септември 2022г. този стадий се организира на 2 равнища: 1-во равнище – решение на тест и 2-ро равнище – основаване на план по заложена тематика. За страдание, заради заболяване, Петър не съумя да се взе участие и да показа нашето учебно заведение.

В края на септември 2022 година се организира интернационално състеание по програмиране със Scratch с уредници от Румъния. В него взеха присъединяване 388 участници от 52 страни във възрастова група 9-10 години.

За първи път се включиха и възпитаници от ОУ „ Отец Паисий “ – Силистра. На него Атилла Матем се класира на 90 място, Петър Синигеров на 86, а Симона Господинова – 125, а от българския тим Атилла е преди всичко, Петър на трето и Симона на 4-то място.

В края на месец октомври се организира Национално съревнование за компютърна рисунка на тематика „ Морето, морето, морето… “, проведено от ОДК-Варна. На него се явиха над 68 участници от цялата стана. На първо място във възрастова група 1-4 клас се класира Атилла Матем и получи плакет и диплом за отличното си показване.

В интервала 2-4 декември в град София се организира XI Национален есенен шампионат по осведомителни технологии Джон Атанасов по патронажа на МОН, РУО – гр. София, НПМГ „ Акад. Л. Чакалов “. За първи път в него имаше участник от ОУ „ Отец Паисий “ – Силистра -Христо Ивелинов Георгиев от 6б клас, който с показа с проучвателен план на тематика „ …и столетно, и младо, и вечно… “ отдаден на 161 годишнината на учебното заведение. Проектът съставлява електронната книга за учебното заведение и се състезаваше в раздел мултимедийни планове с още 40 продукта. Христо Георгиев мереше сили и умения с представители на математически и частни учебни заведения и се показа достйно като се класира на 10 място единствено на 13 точки от спечелилия от ППМГ „ Гео Милев “ – Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР