През цялото време от 1992 година до днес българската страна

...
През цялото време от 1992 година до днес българската страна
Коментари Харесай

Борисов пред Заев: Удовлетворени сме, че истината започва да се заявява публично

През цялото време от 1992 година до през днешния ден българската страна е упорствала само за обективното предаване на историческите обстоятелства, съобщи министър председателят Бойко Борисов в петък пред премиера на Северна Македония Зоран Заев. Двамата разговаряха в Познан в границите на Срещата на върха на самодейността " Берлински развой ", заяви пресслужбата на Министерския съвет.

" Удовлетворени сме, че последователно, само че надяваме се трайно, истината за общата ни история, в това число и за Гоце Делчев, стартира да се декларира обществено от политици на най-високо равнище в Република Северна Македония, като да вземем за пример - президентът на страната Стево Пендаровски ", сподели българският министър председател.

Министър-председателят означи, че в границите на Срещата на върха на държавните и държавните ръководители на държавите-участнички в ПСЮИЕ в Сараево идната седмица ще има диалог и с македонския президент Стево Пендаровски.

" На равнище министър председатели и министри на външните работи си имаме доверие, само че в този момент би трябвало да работим за доверие сред администрациите ни и комисиите, с цел да има действителен резултат. Нужна е нова динамичност в работата на Комисията (за общата история), която да докара до бързи и безапелационни резултати до края на 2019 година, по тематики като Илинденско-Преображенското въстание, Гоце Делчев и други ", акцентира министър председателят Бойко Борисов.

Той получил уверения от македонския министър председател, че и поетите обществено по отношение на България задължения, в това число издаването на позволение за възобновяване на паметника на полк. Константин Каварналиев край Дойран, са в ход и към този момент има позволение за възобновяване на паметника.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР