През третото тримесечие на 2022 г. те са се увеличили

...
През третото тримесечие на 2022 г. те са се увеличили
Коментари Харесай

Колко излиза наемът на апартамент в Сърбия

През третото тримесечие на 2022 година те са се нараснали с 13% на годишна база, до момента в който през 2019 година и 2020 година годишното нарастване на цените е било 8%.
 
Според Републиканското геодезическо бюро през третото тримесечие на 2022 година цените на жилищата в Сърбия са се нараснали с 3,2% на тримесечна база и с 13% на годишна база, до момента в който през 2019 година и 2020 година годишното нарастване на цените е било 8%. Индексът на цените на жилищата през третото тримесечие е 138,08, което е с 38% повече от първото тримесечие на 2019 година написа prian.ru.
 
По отношение на темповете на напредък на цените от първото тримесечие на 2019 година до третото тримесечие на тази година водещи са районите Войводина (стойност на показателя 142,13) ​​и град Белград (стойност на показателя 141,43).

Най-динамичен годишен растеж на цените през третото тримесечие обаче се следи в региона на Южна и Източна Сърбия (+15,94%). Тази динамичност е обвързвана и с релативно по-ниското равнище на цените на недвижимите парцели в региона на Южна и Източна Сърбия спрямо градовете Белград и Войводина.

Наемите в Лондон се покачиха рекордно

Според Bloomberg, цитирайки президента Александър Вучич, от началото на специфичната интервенция в Украйна повече от 100 000 руснаци и няколкостотин украинци са пристигнали в Сърбия, от които 17 000 са получили позволение за престояване.
 
 istock istock
Притокът на руснаци промени локалния пазар на недвижими парцели, като цените на наемите в Белград са се нараснали повече от два пъти заради скока на търсенето, споделят брокери. Така междинният двустаен апартамент в центъра на Белград нарастна от 300 евро на месец до най-малко 600 евро, което принуди доста локални поданици да изоставен града, чиято междинна чиста месечна заплата е към 800 евро.
 
„ Всичко, което се появи на пазара, незабавно се разпродава “, сподели един от сътрудниците за недвижими парцели. „ Скоро те няма да имат какво да предложат в Белград. “
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР