През следващата година ще има ръст на средната работна заплата.

...
През следващата година ще има ръст на средната работна заплата.
Коментари Харесай

Под натиск: Бизнесът ще повиши заплатите, но не сега и не...

През идната година ще има растеж на междинната работна заплата. За това са се договорили работодателските организации след среща с държавното управление и синдикатите, заяви ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев.

През последните две години имаме двуцифрен растеж на междинната работна заплата. Очакваме тази наклонност да се резервира и през идната година - в това се обединихме всички работодателски организации. Заплатите в предприятия с добра добавена стойност ще порастват, само че ще порастват за тези, които са експерти и имат нужните познания и умения, изясни Домусчиев.

От КРИБ дефинираха митингите в последните седмици като „ неприемливи " и настояха страната да вземе ограничения, тъй че блокадите да не пречат на бизнеса, който е срещу предварителни избори.

Решенията в страната не можело да се вземат " под махленски напън ", акцентира Домусчиев.

Синдикатите, които участваха на срещата с Борисов, също се оповестиха за нуждата от поддържане на двуцифрения растеж на заплатите през идващите години. В последно време възнагражденията у нас, в това число в частния бранш, порастват с към 10% годишно. Тенденцията за двуцифрен растеж на приходите би трябвало да бъде обезпечена и през идната година, акцентира и Пламен Димитров, президент на КНСБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР