Намираме се на едно незаконно сметище - един проблем, който

...
Намираме се на едно незаконно сметище - един проблем, който
Коментари Харесай

Бунище във „Факултета“ става паркинг за иззети от СДВР коли

" Намираме се на едно нелегално бунище - един проблем , който от години е безстопанствен от предходното ръководство на Столична община . Сега с едно деяние решаваме няколко казуса ". Това съобщи ръководителят на СОС Цветомир Петров.

Петров и кметът на регион " Красна поляна " Димитър Петров дадоха брифинг по отношение на даване на общински терен за потребностите на Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да могат да се съхраняват конфискувани транспортни средства.

" Идеята е целият имот от към 16 декара да бъде възложен на Столична дирекция на вътрешните работи за безплатно прилагане за паркинг за конфискуваните коли . Огромна част от тях стоят пред районните ръководства, а мястото тук е уместно заради няколко аргументи - ежедневно тук се горят боклуци, целият дим влиза в " Красна поляна " и в цяла София. Правейки тук подобен паркинг, ще решим казуса с нелегално конфискуваните коли и ще престане да съществува противозаконното бунище ", изясни ръководителят на СОС.

Петров разяснява, че ще се прекрати горенето на боклуци, а регионът ще бъде и под наблюдаване. " Ще сложим осветяване, всеки ден ще има и полиция, тъй че с едно деяние решаваме няколко казуса ", добави ръководителят на СОС.

Димитър Петров, кмет на регион " Красна поляна ", съобщи, че колите ще бъдат транспортирани през улица " Несебър ". Ще бъдат подхванати и дейности за облагородяване на терена и на инфраструктурата, тъй че Столична дирекция на вътрешните работи да не изпитва усложнения при напредването на конфискуваните коли.

Председателят на общинския съвет разяснява, че на 16-ти май СОС ще утвърди решението за новия паркинг, след което ще стартира процедурата по прекачване на парцела, по почистването и подготвянето му, с цел да стане паркинг.

На въпрос дали ще се премислят въведените промени в реорганизацията на придвижването по булевардите " Витоша ", " Патриарх Евтимий " и улица " Фритьоф Нансен ", ръководителят на СОС разяснява, че кметът Терзиев има среща с представители на таксиметровия отрасъл. " Има си заместник-кмет по превоза, кметът Терзиев също е поел самодейност, дано да забележим какво ще излезе от тези срещи и тогава ще разясня ", добави ръководителят на СОС.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР