През следващата година България и Румъния ще имат право да

...
През следващата година България и Румъния ще имат право да
Коментари Харесай

Квотата на България и Румъния за улов на калкан в Черно море е увеличена с 32%

През идната година България и Румъния ще имат право да реализират лов на риба на калкан общо в размер на 150 тона /по 75 тона за всяка от тях/, което е с 32 % повече по отношение на досегашното позволено количество.

Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите. До момента двете страни имаха позволен улов по 57 тона. Това стана ясно по време на 43-та годишна сесия на Генералната комисия по риболовство за Средиземно море /ГКРСМ/ в Атина. Предвид огромното значение на този тип лов на риба за бранша е реализиран сериозен триумф за страната ни.

Много значимо обръщение за бъдещото ръководство на калкана е подобряването на научните препоръки посредством повишение на количеството и качеството на данните от риболова. В тази връзка, ефикасната работа сред риболовния бранш, науката и администрацията е от основно значение. Положителната наклонност в положението на запаса на калкан е тласък за всички крайбрежни страни да продължат да поставят старания за реализиране на равнище на лов на риба, съответстващо на оптималния резистентен улов.

По време на годишната сесия са били утвърдени ограничения за мониторинг, наблюдаване и надзор в рибарството в зоната на подготвеност на ГКРСМ, както и въвеждането на ограничения за отбрана на уязвимите морски екосистеми и други Обсъдени са били и бъдещи дейности за запазване, ръководство и надзор на основни морски ресурси в Средиземно и Черно море.

Решението следва да бъде официализирано в отчет от заключителната среща на 43-та годишна сесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР