През последните месеци една от най-широкообсъжданите теми в тенис средите

...
През последните месеци една от най-широкообсъжданите теми в тенис средите
Коментари Харесай

След инцидентите със Зверев и Кирьос: ATP ще налага по-сурови санкции

През последните месеци една от най-широкообсъжданите тематики в тенис средите са зачестилите случаи на играчи, които изпускат нервите си на корта, само че не получават наказванията, които фактически заслужават. Сега обаче от АТР възнамеряват да засилят контрола си и от тук насетне ще постановат по-сурови наказания, в сравнение с до момента.

Припомняме, че на шампионата в Акапулко през февруари Александър Зверев избухна остро към съдията, отправяйки хули по негов адрес и удряйки стола му с ракетата си, в резултат на което му бе натрапен пробационен интервал за период от 12 месеца, в които би трябвало да се въздържа оптимално от сходни прояви, защото в противоположен случай ще последва премахване от Тура за 8 седмици. Ник Кирьос също на няколко пъти попадна под светлината на прожекторите, откакто в Индиън Уелс удари ракетата си в земята, която след това удари едно от децата, подаващи топките, а в Маями непрестанно отправяше обидни реплики към основния съдия, като и за двете си прегрешения той бе осъден единствено с финансова санкция.

Изглежда, всички апели за по-сериозни санкции, в това число и от Рафаел Надал, са дали резултат и от АТР към този момент ще постанова по-драстични рестрикции, както заяви президентът на Асоциацията - Андреа Гауденци.

" Екипът на АТР беше заставен да вземе по-строги ограничения във връзка с отсъждането на разнообразни нарушавания на разпоредбите за държание, което влиза в действие неотложно. Освен това ние преразглеждаме Кодекса, както и дисциплинарните процедури в него, с цел да подсигуряваме, че той планува подобаващи санкции за съществени и повтарящи се прегрешения. "

" Всички ние би трябвало да изиграем своята роля за поддържане репутацията и честността на нашия спорт ", обърна се Гауденци към състезателите. " През първите три месеца от годината се следи зачестяване на случаите, включващи неспортсменско държание на корта. Всичко това хвърля неприятна светлина върху нашия спорт. Подобно държание визира всички и изпраща неверно обръщение към нашите почитатели, изключително по-младите от тях ", приключи президентът на АТР.

ATP warns harsher penalties will be handed out after recent Zverev and Kyrgios incidents
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР