През последните години се затвърждава тенденция, жените да предпочитат естественото

...
През последните години се затвърждава тенденция, жените да предпочитат естественото
Коментари Харесай

Д-р Милко Папазов: Интелигентните жени предпочитат да родят нормално

През последните години се затвърждава наклонност, дамите да избират естественото раждане пред секциото. Това разяснява началникът на Родилното поделение в МБАЛ " Св. Анна “ във Варна доктор Милко Папазов, съобщи Радио " Фокус “ – Варна. По думите му, сега множеството пациентки се ориентират към обикновено раждане.

" Отмина моделът от преди двадесетина години, дамите да желаят цезарово сечение, с цел да не изпитват болежка. Особено, колкото са по-интелигентни дамите, желаят да раждат естествено “, сподели още доктор Папазов. По думите му, все по-често дамите отхвърлят и стимулация или обезболяване.

Той напомни, че в един от най-старите учебници по акушерство и гинекология, проф. Димитър Стаматов, индивидът, който е израждал царицата, е записал " българската жена ражда непринудено “. " Всяка може да роди обикновено, стига да има мотивация, в големия % от случаите, ние подтикваме това “, изясни началникът на Родилното поделение. По думите му, през тази година броят на ражданията със секцио в болничното заведение е към 35 %. Намалява и броят на недоносените бебета, като техният брой през предходната година е бил 45.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР