През последните дни на февруари светът насочи поглед към хората

...
През последните дни на февруари светът насочи поглед към хората
Коментари Харесай

Център "Помощ за Украйна" – инициатива на украински компании, които помагат на украинци


През последните дни на февруари светът насочи взор към хората от Източна Европа. С началото на войната животът, който украинската нация познаваше, внезапно се промени. Много от хората напуснаха своите домове, с цел да търсят избавление или да пазят родината си, което докара до филантропична рецесия. В резултат на това, група от украински компании подеха самодейност, наречена Център „ Помощ за Украйна “, чиято цел е да събира и изпраща филантропична и здравна помощ на хората, които се намират в най-рисковите региони на страната.

Обща цел: да се даде помощ, там където е най-необходима.

В някои от засегнатите региони локалните поданици се нуждаят незабавно от медикаменти, храна, одеяла, топли облекла и друга филантропична помощ, само че нормалните процеси на доставка са възпрепятствани. Център „ Помощ за Украйна “ е взаимна самодейност на няколко от най-големите украински компании, които построяват сега мрежа от складови бази за филантропична и здравна помощ, и провеждат логистичните процеси за ускорени доставки в границите на страната. Списъкът с обекти е оповестен на и се актуализира непрекъснато.



Всеки човек по света може да изпрати безадресна помощ до някой от складовете на центъра за поддръжка. Веднъж достигнала Украйна, помощта ще бъде разгърната до въоръжените сили на страната за следващо разпространяване до хората. Инициативата е проведена от фирмите TIS, Rozetka, Nova Poshta, Ukrposhta, Dragon Capital, Fozzy Group и други, като е подкрепена от актрисата Дженифър Анистън и от музикалния реализатор Стинг.

Как да помогнем?

Има засилено търсене на комплекти за така наречен тактическа медицина (консумативи и принадлежности за незабавна здравна помощ във военни полеви условия), здравно съоръжение, консервирана и лесна за банкет храна, енергийни питейни заведения, бебешка храна и хигиенични артикули за бебета и майки. Пълният лист с нужни артикули може да бъде открит. Център „ Помощ за Украйна “ приема също дарения за закупуване на медикаменти и други нужни филантропични артикули. Приемат се и заплащания в немската платформа на Frieden Foundation Bank, Германия: Baden-Württembergische Bank (BW-Bank). Ако желаете да дарите, може да извършите това.



В допълнение към продуктите и финансовата помощ, самодейността набира доброволци, които да оказват помощ със сортирането и превоза. Хората, искащи да оказват помощ, могат да се записват като попълнят и да изберат подобаваща база, която да поддържат в Полша (град Хелм в Източна Полша, Люблинско войводство) или Украйна (град Лвов).



Повече информация и елементи могат да бъдат открити на уеб страницата на Център.

Фейсбук:

Instagram: @help_ukraine_center

Допълнителна информация

Имейл:

Кол центрове:
  • Полша 00 800 112 51 02
  • Украйна +38 080 080 11 52
  • Англия +44 135 388 51 52
  • Съединени американски щати +1 855 725 11 52

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР