През последните 5 години имаше опити да се направи нов

...
През последните 5 години имаше опити да се направи нов
Коментари Харесай

Експерт обяснява как могат да се спрат нарушителите на пътя


„ През последните 5 години имаше опити да се направи нов закон за пътищата. Заговори се, че скоростта би трябвало да се понижи с 10 км/ч, без да се виждат очевадните неща. Когато има забъркани дрога и алкохол, би трябвало да повлияем на разпространителите на това нещо, а не да имаме следствията и да вършим инспекция на всички ”. Това съобщи в ефира на Нова телевизия ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка Йонко Иванов.

Иванов разяснява случая от Ахтопол, при който група младежи се разминаха на косъм от смъртта, откакто първокласен автомобил блъсна колата им, спряла в отбивка на пътя.

„ Трябва да се знае от кое място идват лъскавите коли, какъв е произходът и им и по какъв начин този левент се е качил на този автомобил. Именно тази философия би трябвало да бъде водеща в един нов закон по пътна сигурност ”, разяснява ръководителят на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Той е безапелационен, че парите, които се събират от санкции, би трябвало да влязат в общ фонд „ Пътна сигурност ”.  

„ След това би трябвало да се съберат хората, които знаят по какъв начин и по какъв метод това може, да се приложи и да се направи разбор. Това, което предлагаме изключително за дрогата, е на всеки 6 месеца на инцидентен принцип хората, без значение по какъв начин и по кое време са употребявали такива субстанции, да бъдат проверявани и надлежно законът да не им дава право да ръководят автомобил за цялостен живот, в случай че има нарушаване ”, добави Йонко Иванов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР