През октомври 2018 година играчите на ФК Барселона се появиха

...
През октомври 2018 година играчите на ФК Барселона се появиха
Коментари Харесай

Марката, която облече звездите от ФК Барселона в костюми, има съдебни проблеми с adidas

През октомври 2018 година играчите на ФК " Барселона " се появиха в Лондон, с цел да играят мач от Шампионската лига против " Тотнъм Хотспър ". Дотук нищо забавно. Онова, което притегли вниманието беше външният тип на футболистите - всички в съвършено ушити елегантни костюми, бели ризи оксфорд, вратовръзка и плетен елек от кашмир с 4 деликатни ленти по извивката на ръкава откъм гърба.

Това беше моментът, в който марката Thom Browne се презентира за първи път като формалната дреха на играчите на каталунския футболен клуб отвън терена. На зеленото игрище господстват екипите на Nike.



Договорът с беше подписан малко по-рано през юли и предвиждаше в продължение на три години, тимът да бъде облечен в Thom Browne за мачовете си от Шампионска лига и някои от срещите от Ла Лига.

Той обхващеш всички членове на тима, в това число старши треньорът Ернесто Валверде. Така светът, който не приказва за мода се срещна с Thom Browne.

Неймар, оставя коментар на Меси,,Nunca te vi tan guapo ". В превод,,Никога не съм те виждал толкоз хубав. "



През 90-те години същинският човек Том Браун живее в Лос Анджелис и пробва да стане актрьор - предпочитание, което го кара да се премеси в Ню Йорк през 1997 година Там стартира работа като продавач в Armani. Малко по-късно Club Monaco, тогава марката Polo Ralph Lauren, го избира да управлява екипа им за креативно развиване. Това разрешава на Том да работи персонално с американския фешън дизайнер Ралф Лаурен.

Браун управлява дизайнерския отдел на Club Monaco в продължение на няколко години, след което през 2001 година пуска личната си марката Thom Browne.

Вдъхновен от опитите на дизайнера Джонсън Хартиг (създател на марката Libertine) върху ретро облекло, който е негов съквартиран в студентските му години, Браун взема решение да пусне остарели костюми в сушилня, с цел да ги свие. Резултатите му се костват обещаващи и стават прототипи за силуетите на Thom Browne, които ще се трансфорат в негова запазена марка.

Дизайните в началото шокират света на модата, само че скоро стават водещи в наклонността за вталени мъжки дрехи и по този начин се издигат до висините в света на първокласното облекло.

Днес измежду посланиците на Thom Browne са най-големите звезди в киното - Джена Ортега (позната още като ), Сейди Синк и Дейвид Харбър (Макс и Хопър от Stranger Things), Обри Плаза (Харпър от ), (Фезко от " Еуфория " ).

Това е розовата страна на бизнеса на Thom Browne. По-облачната е обвързвана със правосъдно дело за над 7 милиона $, заведено от adidas.

Спорът е за четирите линии в дрехните на Thom Browne, които от adidas счита за имитация на тяхната запазена марка..

Аdidas показват, че ползвайки лентите като различим знак в дизайна на облеклото си, Thom Browne крадат от „ необятно публикуваната популярност и голямо публично самопризнание “.

Немската спорта марка упорства, че има неподражаемо лого, в което са вложени „ милиони долари “, в това число за реклама посредством известни лица.

От една страна правосъдният развой се счита за чудноват, тъй като adidas и Thom Browne не са пазарни съперници.

Том Браун в началото дебютира през 2005 година с дизайн, който употребява три линии, назовава го Three-Bar Signature/ „ Подпис с три черти “. Според правосъдните документи стилната му марка се е съгласила да спре да употребява претекста, откакто аdidas се свързат с тогавашния изпълнителен шеф на лейбъла по въпроса две години по-късно през 2007. Така през 2008 той става “Four-Bar Signature ”.

Немската спортна марка твърди, че " проверява " продукцията на Browne от 2018 година насам. adidas даже се опълчва на опитите на Thom Browne да записва европейски търговски марки и взе участие в " безплодни " договаряния с Browne по отношение на райетата. Става въпрос за „ Grosgrain Signature ” (синята и алената лента от логата на Thom Browne). През декември 2020 година adidas попречва на Browne да записва сходна комерсиална марка в Америка.

,,Thom Browne предлага облекла и оттатък формалното облекло. Дизайнът е подвеждащо еднакъв на трите линии, които adidas употребява от 1952 година “, споделят юристите на adidas.



аdidas също оспорват и потреблението на алената и синята панделка. Според немската марка това са три линии, до момента в който Thom Browne споделя, че са пет “бяло-червено-бяло-синьо-бяло ”.

Факт е, че Browne продава спортно облекло от няколко години. На спортните им продукти постоянно участват четири хоризонтални линии. Дизайнът след това става част и от костюмите им.

Спортните облекла и маратонки на немския производител са широкодостъпни, до момента в който първокласните костюми и лимитирани аксесоари на Browne са нишови и ориентирани към по-тясно сегментирана публика. От друга страна adidas съществено се заиграва с висшата мода от известно време - adidas X Prada,.

Макар Nike да е водач в спортния бранш, adidas са известни с повече правосъдни разногласия.

Немският колос се бори с съвсем всяка марка, чийто дизайн леко припомня на трите ленти – Skechers, J. Crew и делото против H&M поради облекла с две ленти от 1997 година След 23 години дело, съдът в последна сметка присъди победа в интерес на H&M.

Делото на adidas против Thom Browne най-сетне стигна до съда при започване на 2023 година Адвокатите на двете компании се събраха в Южния областен съд на Манхатън на 3 януари. Самият дизайнер Том Браун също участва.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР