През нощта облачността ще е разкъсана. Предимно значителна ще се

...
През нощта облачността ще е разкъсана. Предимно значителна ще се
Коментари Харесай

Дъждове удрят тази половина на страната в събота

През нощта облачността ще е раздрана. Предимно забележителна ще се задържи над Югоизточна България, където на обособени места ще има слаби валежи от дъжд. Това предвижда дежурният синоптик на Национален институт по метеорология и хидрология Боряна Маркова.

В събота ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има над планинските региони от Южна България. Ще духа слаб, в източната половина от страната до сдържан вятър от север-североизток. Минималните температури ще са най-вече сред 10° и 15°, а оптималните ще са сред 24° и 29°.

В София минималната температура ще е към 11°, оптималната – към 24°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца и ще остане без основна смяна.

Над планините облачността ще е раздрана, над масивите от Южна България най-вече забележителна, само че превалявания са малко евентуални. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17°, на 2000 метра – към 10°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността над южните региони. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 23 мин. и залязва в 19 ч. и 9 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 46 мин. Луната в София залязва в 8 ч. и 22 мин. и изгрява в 19 ч. и 47 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние.

 

 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР