През настоящата седмица кораби от състава на Флотилия бойни и

...
През настоящата седмица кораби от състава на Флотилия бойни и
Коментари Харесай

Кораби от Военноморските сили провеждат учения на море

През актуалната седмица кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби организират тактически учения на море.

Фрегата „ Дръзки “ от състава на дивизион патрулни кораби с пълководец капитан II сан Стоян Христов плава за осъществяване на първото за годината тактическо обучение на единичния транспортен съд. По време на учението се отработват следните съществени действия: образуване на типовете защити и отбрани на кораба при прехода му на море, надзор на корабоплаването, пукотевица по морска и въздушна цел, отбрана на кораба от нуклеарно, химическо и биологично оръжие и битка за живучест на кораба.

В същият интервал на море са и три кораба от състава на дивизион противоминни кораби.

Минен ловджия,,Цибър ” с пълководец капитан ІІІ сан Мирослав Добрев и рейдови миночистач „ Капитан-лейтенант Евстати Винаров “ с пълководец лейтенат Денислав Сивев, плават за осъществяване на тактическо обучение на единичния транспортен съд. Основният набор от задания, които се извършват, са свързани с битката с минното оръжие, планирането и провеждането на противоминни интервенции.

Отработват се мероприятия за повишение на подготовката на екипажа за осъществяване на задания на море в полза на типовете защити и отбрани, битка за живучест и търсене и избавяне на човек паднал зад борда. Изпълняват се бойни извършения по потребление на артилерийското оръжие за отразяване на офанзивите на въздушен съперник и за заличаване на дънни и котвени неконтактни мини.

Минен ловджия „ Струма “ с пълководец капитан III сан Пламен Василев плава за осветление на надводната конюнктура и надзор на корабоплаването.

Ученията  на фрегата „ Дръзки “ и минен ловджия „ Цибър ” са част от подготовката на корабите за идното им корабоплаване за присъединяване в състава на Втората непрекъсната противоминна група на НАТО (SNMCMG2) и Втората непрекъсната корабна група на НАТО (SNMG2) през месеците март – април тази година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР