През месец май тази година Китай възнамерява да изстреля в

...
През месец май тази година Китай възнамерява да изстреля в
Коментари Харесай

През май Китай ще изстреля 3 спътника за лунната мисия Чанъе

През месец май тази година Китай има намерение да изстреля в космоса спътника-ретранслатор " Цюецяо " за обезпечаване на връзка с автоматизираната междупланетна станция " Чанъе-4 " при идното й кацане на противоположната страна на Луната, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Китайското галактическо ведомство възнамерява също и старта на два дребни спътника за осъществяване на нискочестотни проучвания на небето над Луната.

Изстрелването на апарата " Чанъе-4 " е доста значима част от китайската галактическа стратегия. То ще бъде и едно блестящо събитие за международната космонавтика.

Спътникът-ретранслатор " Цюецяо " ще бъде открит в точката на гравитационно равновесие на Земята и Луната L2, която е една от точките на Лагранж. Апаратът ще обезпечава връзката с " Чанъе-4 ". Станцията няма да има директен контакт със Земята, защото ще кацне на противоположната страна на Луната и за тази цел ще бъде употребен ретранслаторът.

В рамките на изстрелването идващия месец ще бъдат пуснати и два дребни спътника в орбитата на Луната - " Лунцзян-1 " и " Лунцзян-2 ", създадени от Харбинския политехнически университет. Те ще бъдат употребявани в за опити в региона на нискочестотната радиоастрономия. Апаратите ще летят дружно и ще следят небето над Луната на дълги талази, което подхожда на извънредно ниския честотен диапазон.

Изстрелването на " Чанъе-4 " със спускаемия й модул е планувано до края на тази година
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР