През идната седмица предстои двама от тенисистите, останали само на

...
През идната седмица предстои двама от тенисистите, останали само на
Коментари Харесай

Конкуренцията в Тура се засилва: Двама финалисти в Шлема се завръщат след близо 2 години пауза

През идната седмица следва двама от тенисистите, останали единствено на крачка от това да побеждават с трофей от Големия шлем в ерата на " Голямата четворка ", да се завърнат назад на корта след продължителни травми, извадили ги от игра за интервал от порядъка на близо две години, като става дума за Милош Раонич и Кей Нишикори. Японецът за последно се изяви в Тура на Мастърса в Индиън Уелс през 2021-ва, когато отпадна във втория кръг, като от този момент насам неколкократно се загатна за неговото завръщане на равнище АТР, само че до такова стичане на събитията в последна сметка не се стигна заради непредвидени обрати във физическото му положение.

Бившият финалист от US Open, който все още няма ранкинг за международната класация, поради обстоятелството че не се е състезавал повече от 12 месеца, в последното си изказване разгласи, че ще се завърне в игра през този юни с Чаланджър шампионата в пуерториканския град Палмас дел Мар, като началото на конкуренцията ще бъде обещано на следващия ден. Нишикори, който към този момент научи първият си противник в надпреварата, като му следва да срещне международния номер 353 Кристиан Лангмо, разреши на феновете си да отдъхнат, че най-сетне няма какво да спре техния любим към завръщане в игра, публикувайки в профила си в Instagram фотография от летище във Флорида, към която написа: " Вълнувам се! На път за Пуерто Рико! ".
   Вижте тази обява в Instagram.

30-годишният Раонич даже още по-отдавна не е взел участие в шампионат, откакто за последно го гледахме при провалянето му на старта в Атланта, датиращо от края на юли месец 2021-ва година, като мнозина даже останаха с усещането, че канадецът е решил да прекрати кариерата си на професионален състезател. В този интервал от време някогашният финалист от Уимбълдън мина през поредност от травми, свързани с проблеми в бедрата и ахилеса, та да стигнем до счупена кост, само че в последна сметка в заключителните месеци на предишния сезон треньорът му Марио Тудор разбуни духовете за отричане от тениса на своя ученик, като огромното очакване завърши и тогавашният номер три ще се включи на започващия на следващия ден АТР 250 шампионат в Хертогенбош на трева.

Раонич откри място непосредствено в главната скица на надпреварата в нидерландския град, употребявайки предпазен ранкинг от дните преди контузиите си, като жребият му отреди на старта да срещне петия подложен Миомир Кецманович, като при положение на победа над 37-ия в света, то за канадецът следва дуел против Джордан Томпсън или квалификант, с цел да оформи евентуален конфликт с Даниил Медведев на четвъртфиналите.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР