През февруари обемът на продажбите на NFT нарасна до нов

...
През февруари обемът на продажбите на NFT нарасна до нов
Коментари Харесай

Противоречия и конкуренция: Пазарът на NFT се издига до нови висоти през февруари

През февруари размерът на продажбите на NFT набъбна до нов връх, достигайки равнища, които не са следени от началото на крипто зимата предходната пролет.

Според DappRadar размерът на търговията се е покачил до $2.04 милиарда, което е доста нарастване по отношение на $941 милиона през януари.

Този скок в размера на търговията се дължи на Blur, нововъзникващ пазар за NFT, който надмина OpenSea по размер на търговията този месец. Blur подтиква финансово потребителите да останат лоялни към тяхната платформа и да търгуват с допустимо най-вече NFT с висока стойност.

Въпреки това внезапното повишаване на интензивността на Blur провокира спор за това дали търговията е законна или противозаконна. Докато Cryptoslam отстрани от своите данни покупко-продажбите на Blur на стойност $577 милиона, DappRadar реши да регистрира размера на търговията на Blur като законен, най-малко към този момент.

Отвъд количествения разбор, избухливият напредък и структурата на тласъците на Blur отразяват възходящата финансиализация на екосистемата на NFT, която в миналото отразяваше пазара на цифрово изкуство, само че стартира да наподобява на нестабилния свят на DeFi.

Въпреки разногласията конкурентната OpenSea съумя да усили месечния си търговски размер с 18% до $587.22 милионаа и продължава да има по-голям брой неповторими търговци от Blur.



Един от факторите, които способстват за продължаващата непоклатимост на OpenSea, е вълнението, провокирано от Dookey Dash, уеб игра, стартирана от Yuga Labs, основателите на Bored Ape Yacht Club.

Играта изискваше достъп до Bored Ape или Mutant Ape NFT, което увеличи размера на търговията с тези сбирки. Победителят в траялото един месец съревнование Dookey Dash продаде печелившия си ключ за $1.63 милиона в ETH в понеделник.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР