През август общият показател на бизнес климата намалява с 3,4

...
През август общият показател на бизнес климата намалява с 3,4
Коментари Харесай

НСИ с неблагоприятни данни: Общият показател на бизнес климата намалява с 3,4 пункта през август

През август общият индикатор на бизнес климата понижава с 3,4 пункта по отношение на предходния месец, заяви Националният статистически институт. По-неблагоприятен бизнес климат е регистриран в индустрията, търговията на дребно и бранша на услугите, а в строителството индикаторът резервира нивото си от юли.

 

Бизнес климатът в търговията на дребно спада с 9 пункта вследствие на резервираните оценки и упования на търговците на дребно за бизнес положението на предприятията. Неблагоприятни са и прогнозите им по отношение на размера на продажбите и поръчките към доставчиците през идващите три месеца.

 

Съставният индикатор " бизнес климат в индустрията " се намалява с 3,4 пункта. Оценките на промишлените бизнесмени за актуалното бизнес положение на предприятията са резервирани, като и упованията им за идващите шест месеца се утежняват. Същевременно анкетата регистрира и понижение на осигуреността на производството с поръчки, което е съпроводено с неподходящи упования за индустриалната интензивност през идващите три месеца.

 

През август съставният индикатор " бизнес климат в строителството " резервира нивото си от юли. По мнение на строителните бизнесмени актуалната строителна интензивност се прави оценка като удобна, като и прогнозите им за активността през идващите три месеца се усъвършенстват.

 

През август съставният индикатор " бизнес климат в бранша на услугите " се намалява с един пункт, което се дължи на неподходящите упования на мениджърите за бизнес положението на предприятията през идващите шест месеца. Мненията им по отношение на актуалното и предстоящото търсене на услуги са също по-резервирани.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР