През 2016-а, 2018-а и 2019-а година на сайта ПИК бяха

...
През 2016-а, 2018-а и 2019-а година на сайта ПИК бяха
Коментари Харесай

Бивш шеф на КФН осъди медия за клевета

През 2016-а, 2018-а и 2019-а година на уеб страницата ПИК бяха оповестени редица оскърбителен и обидни публикации за професионалната активност и персонални качества на Карина Караиванова, по това време ръководител на Комисията за финансов контрол (КФН). Очевидно поръчковата акция за очернянето на Караиванова продължи месеци наред и съдържаше редица погрешни изказвания и обидни квалификации, които бяха изрично опровергани в съда - „ калинка ", „ отговорна за гръмването на пирамидата Олимпик " и т. н. По безапелационен метод беше потвърдена несъстоятелността на определенията и клеветите на ПИК по отношение на Караиванова. Съдът напълно приема за потвърдена тезата на ищцата, че изказванията на ПИК по отношение на нея са погрешни и засягат достолепието и достойнството й.



Съдът постановява, че организация ПИК е популяризирала погрешни данни, които засягат персонални цивилен и човешки права и осъжда организация ПИК да изплати обезщетение за „ претърпени неимуществени вреди в резултат на издание и разпространяване на обидни квалификации и оскърбителен данни ". Решението на съда влезе в действие, откакто организация ПИК не се възползва от правото си да апелира на по-горна инстанция.

„ Бих си разрешила да насърча всеки обиден български жител да търси правата си в съда ", - разяснява Караиванова правосъдното решение. „ Само по този метод може да се противопоставим на поръчковите акции в нечистата българска медийна среда. Заявявам, че ще диря правата си при всяко позоваване на погрешните изказвания за мен, публикувани от организация ПИК. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР