През 2014 г. компанията FLIR пусна на пазара калъф за

...
През 2014 г. компанията FLIR пусна на пазара калъф за
Коментари Харесай

Как да превърнем смартфона в термална камера

През 2014 година компанията FLIR пусна на пазара калъф за iPhone с два термални датчика и батерия, а по-късно пусна и устройство за термални изображения, което се прикрепя към врата за зареждане. 
 DxOMark и кои са смарт телефоните с най-хубава камера
Koи са смарт телефоните с най-хубава камера

Samsung липсва от списъка

Тази идея обаче се оказа мъчно съвместима с множеството потребителски калъфи, а и стандартът на зареждане при някои Android устройства от този момент мина към USB-C. 

Сега FLIR разгласи нова джаджа, която без никаква физическа връзка може да добави термална камера с близки до военния стандарт благоприятни условия към всеки модел телефон. 
 Снимка 594938

Устройството се назовава FLIR One Edge Pro и съставлява издължен модул, който посредством щипка може да се прикачи към телефон или различен предмет, и посредством Bluetooth и Wi-Fi връзка да предава сигнал към телефона. 

Термалната камера е със лична батерия, която устоя на до 90 минути работа, а камерата може да мери температури до 400 градуса по Целзий на разстояние до 30 метра.
 Снимка 594939

Така устройството може да бъде оставено на комфортно място и програмирано единствено да снима избрана зона, а в прилежащото мобилно приложение можем да преглеждаме детайлно по какъв начин се трансформира температурата в тази зона. 
 Снимка 594940

FLIR One Edge Pro наподобява подобаваща екстра за ловци, планинари или просто хора, които обичат новаторски технологии и желаят да разполагат с много повече от елементарна смарт телефон камера. 
 Motorola X30 Pro и всичко за новия смарт телефон с 200-мегапикселова камера
Motorola пусна първия смарт телефон с 200 мегапиксела

Това са много пиксели

е ориентиран към професионалните консуматори и коства 550 евро, само че за сред 230 и 450 евро можем да се сдобием с някоя от по-базовите джаджи на FLIR, които са по-подходящи за дилетантите измежду нас. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР