“Превратът на Росенец е общо действие на Да, България, ДБ

...
“Превратът на Росенец е общо действие на Да, България, ДБ
Коментари Харесай

ВИДЕО Борисов се разлюти на първия си брифинг от дълго време: ДБ и ДПС са едно цяло, не ходя в НС, за да не ги дразня

“Превратът на " Росенец " е общо деяние на Да, България, Демократична България и Движение за права и свободи ”, съобщи на първата си авансово оповестена пред медиите конференция отдавна насам министър председателят Бойко Борисов. По думите му двете обединения са тим, а акцията е целяла да вдигне рейтинга на партиите. Случайно или не обаче брифингът бе даден в неделя заран в Централата на ГЕРБ.

Министър-председателят в оставка отхвърли да е търсил реваншизъм като е разформировал Националния действен щаб и се оплете в пояснения дали той към момента е настоящ, въпреки че има негова заповед за закриването му.

Борисов беше безапелационен, че кабинетът му не е бил формиран от талибани и терористи. Той изясни, че новите депутати желаят да го вкарат в словоблудство. 

Премиерът не пропусна и да се похвали за осъщественото от неговото държавно управление. “Благодарение на мен, колкото и да е  нескромно, Вие не разбрахте за миграционна рецесия. Така се справихме и със здравната и икономическа рецесия. Аз съм най-можеш и най-подготвен, само че преднамерено пуснах Дани Митов за министър председател, само че за жалост няма да го изберат ”, посочи още министър председателят. 

" Отказах се от Парламента, с цел да не съм там и да нервирам новата образувала се власт. Те обаче отново ме викат, с цел да се заяждат с мен. Хайде да не се занимават с мен, а да ръководят - имат над 160 гласа в Народно събрание ", сопна се Бойко, който на няколко пъти по време на брифинга се ядоса на публицисти, увеличи звук, говореше на " ти ", само че бързо се овладяваше.

" Вече имаме ново ръководещо болшинство. Приятелски си приказват, виждам ги. Ето го пред мен проектът за възобновяване, защото последните дни се пробват да го изкарат надали не като неангажираност. Искат да го създадат ябълката на раздора, а е юридически от над 200 индивида. Няма неприятно за тези, които ме викат в Народното събрание, само че по какъв начин си показват да им представим този обемен проект ", сподели Бориссов за 2 големи папки с листи пред него.

" Аз съм отговорен човек и не инцидентно сме работили доста по този проект ", изясни той.

Премиерът сподели и карта на изборите по региони.

„ Това са резултатите -  ГЕРБ е първа политическа мощ в 24 региона печелим, 3 за Движение за права и свободи, 2 за  Да, България, 1 за ИТН и 1 за Българска социалистическа партия ”, сподели Борисов.

" Събрали сме се пред вас да постъпим отговорно и да опровержим това, което се приказва за нас. Мажоритарни избори няма да има.  Оправданието е, че Народното събрание би трябвало да бъде по-спокоен. С всичко направено до момента в изискванията на рецесия не желая да се спекулира, че няма проект за възобновяване. В петък го депозирахме в деловодството на Народното събрание. Умолявам сътрудниците приемате го, в случай че не ви харесва го отхвърлете и направете ваш проект. Да кажат, че не сме работили по проекта не е почтено. Планът би трябвало да бъде четен от хора, които схващат, а не такива, които в този момент са в правната комисия. Ние се отнасяме отговорно за здравето на хората. Опитаха се да ни изкарат, че надали не закриваме Националния действен щаб. Същите, което ни подлагат на критика, че сме закрили щаба, подлагаха на критика непрекъснато тези хора в него ”, сподели Борисов.

„ Победихме всички на изборите, победих Христо и Корнелия в София в моя си регион, в Пловдив… и по-късно се отдръпнах да си виждам партията. Освободих местата в Народното събрание, с цел да не ги нервирам. Те викат – ела в Народното събрание. Оставете ме да си гледаме партията, те обаче не могат да вършат нищо друго с изключение на да приказват антиБорисов ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

Относно разформироването на Щаба, Борисов съобщи, че решението е било взето, откакто доста от тези партии са говорили срещу него през последната година. По думите му  щабът си работи, защото хората вътре са държани чиновници. 

„ Новото болшинство може да си направи щаб, в случай че желаят да работят. Оставете ни нас, ние сме в съпротива към този момент, питайте тях ”, сподели министър председателят в оставка. Той сподели, че фиксалният запас е 8 мрлд. Лева и то в изискванията на пандемия.

„ Нека да забележим какъв брой е бил при Орешарски. Справяме се с пандемията. Имаме 1078 случаи през вчерашния ден при най-либералните ограничения, вижте прилежащите страни. Очакваме всяка седмица от май до юни сред 270 00 и 410 000 ваксини. До два месеца ще приключим  с имунизацията ”, съобщи Борисов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР