Превозното средство е спряно за проверка на 22 октомври в

...
Превозното средство е спряно за проверка на 22 октомври в
Коментари Харесай

Куче митничар откри стотици цигари в бус

Превозното средство е спряно за инспекция на 22 октомври в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост 2 ", оповестиха от пресцентъра на Агенция " Митници ", при която митническо куче е разкрило 940 кутии цигари, скрити под пода на товарен микробус.

Шофьорът на микробуса е български жители, пътуващ за Англия.

При претършуване благодарение на митническо куче, подготвено да надушва тютюневи произведения, то реагира позитивно. След разтоварване на транспортираната стока – безалкохолни питиета и ремонт на пода на микробуса, митническите чиновници откриват шест кухини - тайници.

Четири от тях са цялостни със стекове цигари, обгърнати във фолио. Установено е, че в тайнците са транспортирани 940 кутии (18 800 къса) цигари от три разнообразни марки, облепени с годен български акцизен бандерол. За тях не е показан придружителен документ и е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

Междувременно 400 кутии (8000 къса) цигари от две марки, още веднъж с български бандерол, са открити от митничари при инспекция в региона на " Дунав мост " при Русе. Цигарите са открити в куфар при инспекцията на български жител, пътуващ с такси през моста. По случая също е формиран акт за определяне на административно нарушаване.

171 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол, облепен с годен български акцизен бандерол, са открити при инспекция на товарен микробус, осъществена същата нощ още веднъж на " Дунав мост " при Русе. След сканиране с мобилна рентгенова система е открита подозрителна компактност, а при физическата инспекция митническите чиновници откриват в ниша над шофьорската седалка 230 бутилки мастика и ракия от известни марки и в разфасовки от 0,700 и 0,200 литра, облепени с бандерол. Заради неналичието на документи по случая е формирано административно наказателно произвеждане.

При различен случай от миналата нощ митничари са разкрили в региона на " Дунав мост " при Русе в товарен автомобил, ръководен от турски жител, 150 кутии (3000 къса) незаконни цигари. По случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР