Претоварени от напрегнатото си ежедневие, все повече хора избират СПА

...
Претоварени от напрегнатото си ежедневие, все повече хора избират СПА
Коментари Харесай

Топ 5 на най-добрите СПА курорти за тази година

Претоварени от напрегнатото си всекидневие, от ден на ден хора избират СПА и уелнес почивка с басейн и коктейл в ръка. А някои са подготвени да прелетят и половината свят в търсене на идеалното разформироване.

Всяка година едно от най-популярните списания за пътешествия - “Travel + Leisure ”, прави ранглиста за за най-хубавите дестинации по света. Прави се допитване до пътешествениците за най-хубавите хотели, курорти, градове, круизни кораби и така нататък Има и обособена категория за СПА.

В нея интервюираните дават оценката си за СПА курорти по целия свят според от това какъв брой удовлетворени са останали от настаняването, оборудванията, терапиите, обслужването, храната и, несъмнено, цената.

В класацията за петте най-хубави СПА курорта за 2018 година попада един от първите такива курорти в двете Америки, основан през далечната 1940 година. Безспорният номер едно, обаче, е в Европа и печели любовта на туристите за втора поредна година.

5. Maya Tulum Resort, Тулум, Мексико

Курортът е прочут най-вече като йога център. Намира се на към час и половина с автомобил от летището в Канкун. Целият комплекс е основан с грижа за околната среда. Стаите наподобяват на сламени колиби, а в банята има комфортни седалки, където можете да се отпуснате и да наслаждавате на водата. Предлагат се и доста занимания по медитация.



4. The BodyHoliday, Кариблу Бийч, Сейнт Лусия

Курортът в съвсем незнайната за нас карибска островна страна е желано място най-вече за английски туристи. Рекламира се като уместно най-вече за туристи, пътуващи сами, само че отзивите сочат, че това не е напълно по този начин, написа Блиц. За искащите да релаксират има цялостна стратегия – утринно тай-чи, йога, СПА услуги, корабоплаване с лодки. А можете просто да се разхождате до безспир по красивите плажове или да отдъхвате край басейна. Има опция за няколко типа масаж, стречинг и, несъмнено, медитация.



3. Rancho La Puerta, Текате, Мексико

Основано пред 1940 година, раночото е едно от първите места в Северна и Южна Америка, ориентирано към уелнес туризма. С неговите безкрайни направления за преход, комплексът, който е ситуиран на 4000 акра в Долна Калифорния в Мексико, продължава да е шлагер измежду читателите на списанието. Те не престават да се връщат там, а мнозина са удовлетворени от високото равнище на заниманията за разформироване и презареждане. Провеждат се часове по барабани и пилатес във вода, а пустинният пейзаж е по едно и също време удивително хубав и успокоителен.



2. COMO Shambhala Estate, Убуд, Бали

Курортът е ситуиран измежду джунгла и оризища в полите на планина. Част от стаите са обособени постройки, ситуирани надълбоко в гората. Сред предложенията на комплекса за разформироване има хидротерапия, пилатес, йога и направления за живописни разходки измежду природата. Заради красивата и екзотична природа доста от посетителите го разказват кат парченце от парадайса.



1. Schloss Elmau Luxury Spa & Cultural Hideaway, Елмау, Германия

В красивите Баварски Алпи се крие курортът, спечелил най-вече туристически сърца. И това се случва за втора поредна година – през 2017 той също беше определен за неоспорим номер едно. В него са ситуирани 4 СПА центъра, в това число и един специфичен за деца, шест ресторанта, концертна зала и има богата културна стратегия. Един от акцентите е банята с открит басейн, която е единствено за възрастни. Има и център за обичайната китайска медицина и ароматерапия, както и хамам. Едно от нещата, които се харесват най-вече на туристите, е опцията за отлична фамилна отмора или сантиментално бягство, без едното да пречи на другото.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР