Престъпна група, ползвала се със закрилата на ръководен служител от

...
Престъпна група, ползвала се със закрилата на ръководен служител от
Коментари Харесай

Разбиха престъпна група ,покровителствана от ръководен служител от МВР - Габрово

Престъпна група, употребила се със закрилата на управителен чиновник от полицията в Габрово бе разкрита от спецпрокуратурата и отдел „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи. Имало е опи да се саботира работата на проверяващите. Води се досъдебно произвеждане по случая. Това стана ясно по време на конференция на Специализираната прокуратура.

Групата е работила от 2016 година.

Полицейският началник е поставял окончателния щемпел на новите документи на коли, вкарвани у нас по незаконна скица. Намирали са се социалнослаби хора в България, след което отиват в Германия и там им се основават трудови контракти, банкови сметки и така нататък Въз основа на тези документи те взимат коли назаем или на лизинг. Тези коли идват в България, след което им се смъква GPS системата, сменят се номерата, пренабиват се рамата и се продават на хора, които авансово споделили, че търсят първокласна кола от Германия. За да се оправдае неналичието на изчезналите коли от Германия, те били обявявани за изчезнали в други страни в Италия и в България, като българската полиция, обаче, се усъмнила в кражбата.

Има данни за 14 първокласни автомобила, импортирани по този метод. Като се водят и 10 досъдебни производства, които са за пренабиване на номера. Граничните служби не се усъмнили, защото колите са с пренабити номера, когато пътували отвън страната.

"При обиска на колата на полиция били намерили 20 банкоти по 100 лева и 66 по 20 лв., което е към 5000 ", сподели наблюдаващият прокурор.

Останалите трима членове на бандата, измежду които има и жена, имали бизнес, обвързван с вноса на коли. Единият от тях живее в Германия и за него има издадена Европейска заповед за арест. Служителят на ОД на Министерство на вътрешните работи и останалите били от дълго време познати фамилни другари. Групата в някои случаи вземали по 2000 евро капаро от човек, който желал да си вземе кола.

„ Това е следващият случай, в който е арестувано длъжностно лице. За страдание бяха направени опити от полицията в Габрово да се затрудни следствието. Няма да позволим да бъдем саботирани или да се обезпечава чадър върху лица, които правят закононарушения ", безапелационен бе шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР