Премиум моделите на LG се управляват с говорене на дистанционнотоLG

...
Премиум моделите на LG се управляват с говорене на дистанционнотоLG
Коментари Харесай

OLED телевизори с изкуствен интелект на пазара у нас

Премиум моделите на LG се ръководят с говорене на отдалеченото

LG избра един от най-модерните клубове в София, с цел да показва качествата на новите си тв приемници

Новите OLED тв приемници на LG идват с вградени технологии за изкуствен интелект, стана ясно от премиерата на устройствата пред българска публика. Сериите W8, G8, E8, C8, и B8 включват модели с диагонал на екрана от 55 до 77 инча, а по-ниската серия Super UHD ще се предлага в размери от 49 до 75 инча.

Забавлението вкъщи придобива нови измерения, с помощта на технологията за изкуствен интелект ThinQ и високотехнологичния процесор на изображения, интегриран в новите OLED и Super UHD тв приемници, обявиха представителите на LG на особено събитие в София.

Внедрената AI функционалност разрешава на потребителите да ръководят тв приемника, като приказват непосредствено на отдалеченото , възползвайки се от функционалността за гласово различаване. Телевизорите LG OLED също могат да работят и като умни домашни хъбове, които оферират достъп и съгласуваност с други устройства в умния дом – да вземем за пример прахосмукачки-роботи, климатици, пречистватели за въздух, смарт осветяване и представители, свързвани към тв приемника чрез Wi-Fi или Bluetooth.

Освен това новият процесор на LG под името α (алфа) 9 , който е вграден в OLED тв приемниците на компанията, усъвършенства още повече телевизионната картина. Всеки OLED панел е построен от милиони самосветещи пиксели, които управляват без значение един от различен своята бляскавост, създавайки безконечен контрастност и съвършени цветове, включително черно, с милиарди нюанси.

OLED не изисква обособена задна подсветка, която в стандартните LED тв приемници заема доста физическо пространство зад екрана и надлежно ги прави много по-дебели. Това е една от главните аргументи за тънкия екран в OLED тв приемниците, без непотребни детайли.

OLED не изисква обособена задна подсветка, както при стандартните LED тв приемници

ThinQ технологията в новите модели OLED и Super UHD употребява обработка на естествени езици (NLP), с цел да обезпечи образован надзор, активиращ се посредством глас и съгласуваност, основана на създадената от LG технология за машинно учене DeepThinQ . Процесът по конфигуриране е улеснен и потребителите могат безпроблемно да свържат гейминг конзоли и външни саундбар системи, да търсят информация, изображения и видеа с съответно наличие, като създадат гласова поръчка към отдалеченото на тв приемника с команда от рода на „ покажи ми всички филми, в които този артист е взел участие ” или „ покажи ми видеа с йога ”.

Телевизорите на LG с ThinQ AI поддържат услуги, основани на Electronic Program Guide (EPG), с цел да дават информация в действително време или да превключат на канал, който предлага мечтаното наличие. Инструкциите към тв приемника са на натурален език – „ търси саундтрака на този филм ” или „ самоизключи се, когато тази стратегия свърши ”, без да е належащо изговаряне на името на програмата или пък въвеждане на съответен час.

Новият LG α9 образован процесор пресъздава изображенията като в същинския живот, с богати цветове, изразителност и дълбочина и по този начин основава чувството за повече натурализъм. Основен реформаторски детайл в α9 е четиристепенният развой по понижаване на шума, който включва двойно повече стъпки спрямо стандартните техники. Този логаритъм дава опция за по-голяма точност при понижаване на шумовете, като усъвършенства яснотата на изображенията и разрешава по-ефективното възпроизвеждане на плавното преливане на тонове.

Иван Иванов (вдясно), ръководещ шеф на LG Electronics България, посрещна потока от журналистически въпроси за новата премиум OLED линия

Подобрената цветова промяна дава опция да се покажат повече естествени цветове като седемкратно уголемява референтните цветови координати спрямо преди. α9 е основан да поддържа висока периодичност на фрагментите (HFR), с цел да създава по-плавни и по-ясни движещи се изображения при 120 фрагмента в секунда, а това на собствен ред способства за по-добрия рендъринг на наличие с бързо движещи се обекти, като спортни излъчвания и екшън филми.

Super UHD тв приемниците , които се появиха на пазара през предходната година, съчетават наноклетъчна технология, FALD подсветката и α7 процесор. Новите модели ще предложат голям брой софтуерни усъвършенствания, включително по-дълбоки нюанси на черното, усъвършенстван рендъринг на изображенията, усъвършенствани елементи на сенките и прецизни цветове от необятни зрителни ъгли.

Тазгодишният Super UHD тв приемник с FALD предлага по-плътни зони на подсветка в границите на екрана, за разлика от „ edge-lighting ” технологията, където подсветката е позиционирана по краищата зад телевизионния панел. Технологията на LG усъвършенства равнищата на черно и размерите на картината чрез самостоятелен надзор върху зоните с LED светлини, като по този начин сенките стават по-детайлни и се понижават цветовите загуби, а това води до усъвършенстван контрастност и надлежно качество на картината.

Новите тв приемници на LG са невиждано тънки, с помощта на усъвършенстваната OLED технология

OLED и Super UHD тв приемниците на LG включват технология 4K Cinema HDR, която внася кинематографично прекарване в дома, без значение какъв е форматът. Добавена е и поддръжка на технология Advanced HDR от Technicolor за съгласуемост с множеството съществени HDR формати – от Dolby Vision до HDR10 и HLG (Hybrid Log-Gamma).

Новите OLED и Super UHD тв приемници обработват HDR изображения динамично, кадър по кадър, употребявайки създадения от LG логаритъм Enhanced Dynamic Tone Mapping. Както OLED, по този начин и Super UHD тв приемниците ще се оферират с Dolby Atmos съраунд саунд за най-хубаво аудиовизуално прекарване.

Всички нови модели от премиум категорията, включително флагмана W8, към този момент дойдоха в България и могат да бъдат открити в огромните вериги за битова електроника в цялата страна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР