Премиерът Николай Денков посрещна главния европейски прокурор Лаура Кьовеши с

...
Премиерът Николай Денков посрещна главния европейски прокурор Лаура Кьовеши с
Коментари Харесай

Денков: България не намери своя Фалконе и своята Кьовеши

Премиерът Николай Денков посрещна основния европейски прокурор Лаура Кьовеши с висока оценка за работата ѝ, като изрази страдание, че в България към момента няма магистрат, който да " покаже, че структурите могат да работят, и да каже " Повече не може по този начин ".

" Във всеки сполучлив преход имаме потребност от смели герои, които да изпълнят със наличие тези структури. За страдание България не можа да откри своя Фалконе и своята Кьовеши - и това дава своето отражение ", сподели Денков на конференция в София с присъединяване на румънската ръководителка на Европрокуратурата.

Той даде образец със законовите промени в КПКОНПИ, прокуратурата и Висш съдебен съвет, като уточни, че това са промени, които да създадат България " модерна европейска страна " и се вкарват " под напън извън, с ясното схващане, че повече не може по този начин ".

" Ние още търсим своите герои, които да поведат тези структури. Напредъкът ни досега е координиран с най-високите европейски стандарти. Но към момента сме в средата на този развой и предстоят значими гласувания в идващите 5-6 седмици. Ако успеем, ще отидем в напълно друга орбита на европейското си развиване ", сподели Николай Денков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР