Премиерът на Япония Шиндзо Абе пристигна на посещение в България

...
Премиерът на Япония Шиндзо Абе пристигна на посещение в България
Коментари Харесай

Борисов посрещна японския премиер

Премиерът на Япония Шиндзо Абе дойде на посещаване в България и беше посрещнат от българския си сътрудник Бойко Борисов.

Българският министър председател разгласява във Фейсбук фотоси от идването на Абе в Министерския съвет в София. " Посрещнах министър-председателя на Япония Шиндзо Абе, който дойде на публично посещаване в България през днешния ден ", написа той.

Абе е на европейска обиколка и идва с бизнес делегация с представители на над 30 японски компании. Предвидено е двамата да беседват за целите на българското европредседателство, за задълбочаване на икономическото съдействие сред двете страни и за опциите за привличане на японски вложения.

Японският министър председател Шиндзо Абе е считан от интернационалните наблюдаващи за изключително забавна персона. Той е потомствен политик, в рода му с изключение на министър председател, има и притежател на Нобелова премия за мир. Управлява Япония два пъти - сред 2006 - 2007 година и след 2012 година, с което става вторият политик в японската история, заемал поста на министър председател два пъти.

Това е най-младият министър председател на Япония за цялата й история. Дядо му по майчина линия е бил министър-председател, а татко му - министър на външните работи на Япония. В последните години Шиндзо Абе ползва промяна за усилване на японската стопанска система, наричана в западните медии " абеномика ". 

Той идва със брачната половинка си Акие Абе, която ще се срещне с децата от Детския радиохор на БНР - хорът има възхищение към музиката на Япония още от 60-те години на предишния век. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР