Премиерът на Великобритания Тереза Мей проведе разговори с руския президент

...
Премиерът на Великобритания Тереза Мей проведе разговори с руския президент
Коментари Харесай

Само вижте физиономията на Тереза Мей докато се ръкува с Путин

Премиерът на Англия Тереза Мей организира диалози с съветския президент Владимир Путин в коридорите на Г-20 в Осака, Япония, оповестява „ Гардиън “.

Преди да стартират диалозите двамата се ръкуваха хладно, без усмивки пред публицистите. На всички направи усещане извънредно печалното изражение на английския министър председател в оставка.



Мей е декларирала пред Путин, че "не може да има нормализация на нашите двустранни връзки, до момента в който Русия не приключи безотговорните и дестабилизиращи дейности, които заплашват Англия и съдружниците й, в това число враждебните интервенции в други страни, дезинформацията и хакерски атаки, които подкопават позицията на Русия в света ", оповестиха от "Даунинг стрийт " след срещата сред двамата.



Мей също акцентира, явно в отговор на изявлението на Путин пред "Файненшъл таймс ", че "Великобритания ще продължи да пази демократичната народна власт и правата на индивида, равенството на всички групи, в това число и на ЛГБТ общността ".



Двамата са разискали случая в Солсбъри, спора в Украйна, иранската нуклеарна договорка и обстановката в Сирия.



Това е първата среща на топ равнище сред двете страни от години. Отношенията сред Русия и Англия доближиха дъно след отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с новичок в британския град Солсбъри на 4 март 2018 година



Преди срещата Мей съобщи, че Англия ще упорства двамата сътрудници от съветското разузнаване, упрекнати за офанзивата, да бъдат изправени пред правораздаването. Мей също сподели, че връзките с Русия не могат да се върнат към нормалното си положение, до момента в който обвинените на бъдат предадени на правораздаването и Москва продължава с дезинформацията и хакерските атаки.

Последната среща сред Мей и Путин се организира на 4 септември 2016 година в Китай по време на Г-20, само че тогава Мей се усмихваше при ръкуването си с съветския водач.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР