Премиерът на Финландия посети Киев, където Владимир Зеленски го моли

...
Премиерът на Финландия посети Киев, където Владимир Зеленски го моли
Коментари Харесай

Русофобията обрече Финландия на дълга зима

Премиерът на Финландия посети Киев, където Владимир Зеленски го моли за бойни самолети. Най-вероятно ще би трябвало да дадат, което за финландците значи задълбочаване на пропастта с Русия. Те го претърпяват по-трудно от другите нации на Европейски Съюз, само че управляващите приканват да се примирят: това ще е за дълго време. Въпреки това към момента има вяра за 2025 година

„ Трябва да сме готови за обстоятелството, че военните дейности в Украйна ще продължат дълго време ”. Това изказване на финландското външно министерство е преход от безрезервно лъчение на киевската агитация към последователно признание на горчивата действителност.

„ Контранастъплението на ВСУ “, необятно рекламирано на Запад, се провали. Американците убеждават Киев да смени тактиката и да се опита да реализира най-малко нещо, преди да пристигна есенната тиня, само че Киев отхвърля - Зеленски има свои хрумвания.

Изглежда, че историята ще се върти в нов кръг: „ провалянето на съветската войска “ и „ излизането на Крим “ ще бъдат отсрочени за идната година (например за пролетта), с цел да се опитат още веднъж, единствено че с изтребители Ф-16 и, в случай че германците дадат, ракети с огромен обхват. Но евентуално със същия резултат.

Военната действителност, изразяваща се в горящи танкове, не може да бъде отречена (въпреки че Украйна се пробва, заради което даже на публицистите от лоялни западни медии в последно време беше неразрешено да се появяват в зоната на бойни действия). Осигуряването на „ контраофанзива “ от Съединени американски щати, Европейски Съюз и НАТО към този момент не може да се показва като нещо, което ще обърне хода на събитията в интерес на Киев, тъй че локалните са пренастройвани за години на разноски, ограничавания, скъпа сила и спомагателни разноски за ВСУ в ера, когато самите те в действителност се нуждаят от тях. Лесният път се провали, би трябвало да се върви по дългия.

Промяна на курса, уви, не се преглежда. Няма смисъл да се чака Съединени американски щати да трансформират външната си политика. Европа не може да се бунтува против Съединени американски щати. Така че моделът е еднакъв - с втори опит за " контраофанзива ", трети, четвърти и така нататък, до момента в който украинците свършат. Западните водачи са затънали в този план и са похарчили прекалено много за него, с цел да признаят авантюристичния темперамент на цялото начинание. Затова самообладание.

Тази теза наподобява е адресирана към държавните управления и жителите на целия Запад, защото Министерство на външните работи я излъчва, само че в действителност главният ѝ получател са финландците. Ще им бъде по-трудно от другите.

В безусловно изражение Германия загуби най-вече от спора с Русия. Но във връзка с въздействието върху стандарта на живот финландците ще имат антилидерство, в случай че по някаква причина не са балтийските страни. Икономическата война с Руската федерация освен постави завършек на индустриалното съдействие, само че и докара до загуби на бизнеса, докара до увеличение на цената на енергийните запаси и ги принуди да усили разноските за защита. Тя трансформира граничещите с Русия страни от Европейски Съюз, които преди този момент имаха голям брой бонуси от сходно съседство, в заден двор на Европа.

Щетите от втората Студена война ще бъдат неравномерни. Ако някоя Испания (между другото, родното място на Жозеп Борел) зависи минимално от Русия и сегашните й проблеми са производни на общоевропейските, то за финландците беше обикновено да вървят на бензиностанции в Русия, а за руснаците - до финландските супермаркети.

Географията докара до обстоятелството, че финансовите проблеми на Руската федерация непроменяемо се отразяваха на Финландия: в случай че ние имахме рецесия, те също имаха рецесия - не толкоз мощна, само че сензитивна. Когато съветската стопанска система и покупателната дарба на руснаците нарастваха, финландците го усещаха по добър метод и нямаше по какъв начин да бъде другояче, като се има поради, че популацията на Санкт Петербург, ситуиран покрай финландските граници, е сравнимо с популацията на цяла Финландия.

Сега вместо голям пазар в съседство има неразрешена зона: незабавно след Финландия стартира страна, с която Европейски Съюз е забранил икономическата активност. Предстоят последици.

В първата студена война финландците имаха доста по-голям шанс. Тяхното национално благоденствие значително е резултат от сполучливото им разположение сред руския изток и натовския запад. Сега това ще бъде напълно друга страна - към момента развита и привикнала с добър живот, само че географски ситуирана в мечи ъгъл и сериозно подвластна от поддръжката от центъра.И дълго време ще бъде в такава необикновена, неуместна, тревожна обстановка.

В същото време финландското външно министерство упорства, че тази обстановка е породена не от недомислените дейности на Хелзинки и не от политическата взаимозависимост от Съединени американски щати и Европейски Съюз, а от „ монументалната стратегическа неточност “ на Русия.

„ С дейностите си Русия унищожи предходните ни двустранни връзки и те към този момент не съществуват на политическо равнище. Войната продължава и ние не знаем какво ни чака. Но знаем, че Украйна е и ще остане самостоятелна страна. Знаем също, че западните страни в този момент са по-обединени от всеки път. Русия подценява както желанието на украинците да се защитят, по този начин и решимостта на западните страни да поддържат Украйна “ - по този начин финландският външен министър Елина Валтонен се пробва да развесели популацията.

Този агитационен апел за самообладание беше нужен по отношение на необявената (това към този момент е стандартна) аудиенция на финландския министър председател Петери Орпо в Киев, където той даде обещание на президента Владимир Зеленски спомагателна поддръжка. Последният молеше за остарели изтребители F-18 с реприза „ ние вземаме това, което те дават “.Машините се приготвят за извеждане от употреба, само че мъката на ВСУ може да бъде удължена - и надлежно тежките години за Финландия, която е притисната към Русия.Освен това прехвърлянето на такива изтребители в Киев ще бъде за Хелзинки излаз към ново равнище на спор с Москва, което ще направи размразяването на връзките в бъдеще и връщането към естествения живот още по-трудно.

Но решението наподобява е взето и финландците ще би трябвало да се примирят с всички произлизащи от това неудобства. Въпреки че към момента имат някаква вяра. Тя беше разкрита от съпартиец на Валтонен и Орпо. Президентът на Финландия Саули Ниинистьо като че ли се изпусна:„ Възможно е 2025 година да съвпадне с решителен миг във връзка с развиването на европейския ред за сигурност. Ако до тогава пристигна време за договаряния и разговор сред Руската федерация и Украйна, тогава ОССЕ ще се трансформира в естествена платформа за тях ”.

Тук той натъртва на ОССЕ, само че това би трябвало да е през 2025 година Това е годината, в която с огромна степен на възможност ръководещата администрация във Вашингтон ще бъде заменена, освен това с такава, която дава обещание радикално разнообразни подходи към Украйна.

Това е целият „ миг “ и той е „ решителен “ единствено тъй като Финландия съумя да се трансформира в най-северната колония на Америка, имайки зад тила си половин век сполучлив опит да живее по своему, без да отхвърля географската действителност във формата на Русия и опциите, които дава съседството с нея.

Честно казано, финландците имат и различен опит - опитът от продължителна русофобия и четири военни спора със Съюз на съветските социалистически републики. Спекулациите на техните елити с исторически страхове като „ ще последваме Украйна “ са подла игра, само че най-малко разумна. След присъединението към НАТО въпросът за гарантиране на сигурността наподобява е отстранен, само че в този момент поддръжката на Украйна произтича от отговорностите по линията на " атлантическата взаимност ".

Тоест, преди беше ужасно, само че имаше избор. Сега би трябвало да е умерено, само че няма различен избор. А обликът на светлината в края на тунела е построен или върху научна фантастика (военно проваляне и политическа капитулация на Русия), или върху унизителното очакване по какъв начин ще гласоподават жителите на Пенсилвания и Мичиган. Възможно е Америка да навлезе в личните си вътрешни проблеми, отслабвайки контрола над Европа и давайки опция сама да дефинира личната си орис. Но не успокоявайте финландците: това също е малко евентуално.

Зимата от дълго време пристигна. Поне в това можете да се доверите на финландското външно министерство.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР