Премиерът Кирил Петков показа добра визия и перфектен английски пред

...
Премиерът Кирил Петков показа добра визия и перфектен английски пред
Коментари Харесай

Какво трябваше да каже премиерът пред Би Би Си по темата Македония

Премиерът Кирил Петков сподели добра визия и съвършен британски пред Би Би Си. Водещият го затрудни извънредно доста и не му спести съвсем нито един неуместен въпрос.

Петков в общи линии се оправи с едно изключение - тематиката за Северна Македония. Той стана следващия български политик, който не съумява да обясни какъв ни е тъкмо казуса със Скопие.

И защото очевидно няма кой в цялата държавна администрация да съветва Петков по какъв начин да изясни македонския проблем на европейски език ето едно предложение от Клуб Z.

Следващият път, когато Петков бъде запитан какво тъкмо желае България от Северна Македония- а подобен идващ път сигурно ще има - той би могъл да каже следното:

" Елзас и Лотаринция са във Франция, само че там живеят германци. И това не е проблем - нито за Франция, нито за германците,

Австрия е независима национална страна, само че там се приказва немски. И това не е проблем - нито за Австрия, нито за немския.

Ние желаеме за българите в Северна Македония да е същото като за германците в Елзас и Лотаринция, а за българския език в Скопие да е същото, каквото е за немския език във Виена ".

За повече детайлности ето една " отрезка " по тематиката. Знаем, че Петков - с съображение - в харесва " отрязъци от вестници ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР