Премиерът Кирил Петков обяви, че през актуализацията на бюджета, регионалното

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че през актуализацията на бюджета, регионалното
Коментари Харесай

Скандал за милиарди: Премиерът и министър в оставка в задочен сблъсък за 2,5 млрд. лева


Премиерът Кирил Петков разгласи, че през актуализацията на бюджета, районното ведомство е поискало 2 и половина милиарда лв. за противозаконни градежи. Министърът в оставка Гроздан Караджов отговори с думите " неистина " и " фикция ".

Премиерът разгласи, че междуведомствената комисия на финансовото и районното министерство е открила съществени нарушавания в строителството.

" Шест метра водосточна тръба коства 1 млн. лв. за данъкоплатците на Република България. Три стълба костват 2 млн. лв.. С този вид образци се събират в 2,5 милиарда лева противозаконни градежи ", съобщи Кирил Петков, министър-председател.

Регионалният министър Гроздан Караджов изрично отхвърли обвиняванията.

" Чух министър председателят да дава образец за скъпи тръби и стълбове, няма да намерите такова нещо в отчета. Това е фикция, която е призната за действителност, само че в добра илюстрация на метода, по който се управляваше страната ", сподели районният министър Гроздан Караджов.

Според премиера въпросните 2 и половина милиарда лв. е трябвало да бъдат платени през нарастването на бюджета, поискано от районното министерство.

„ Това не е ли корупция. Асен Василев желае без никакъв надзор да се разплатят тези средства. Това не е ли подозрително от корупционна позиция. Не си ли похарчиха милиард и половина от пътищата, с цел да си основат партията продължаваме лъжата? “, разяснява Караджов.

Последва отговор от финансовото министерство министерство.

Според премиера чуването в Народното събрание на външния министър по тематиката Северна Македония е употребявано за похищение на вниманието в миг, когато излизат данните за нарушаванията в министерството на районното развиване.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР