Премиерът Бойко Борисов поиска от министрите на отбраната, вътрешните работи

...
Премиерът Бойко Борисов поиска от министрите на отбраната, вътрешните работи
Коментари Харесай

Премиерът поиска военни хеликоптери да се преоборудват за линейки и пожарни

Премиерът Бойко Борисов изиска от министрите на защитата, вътрешните работи и опазването на здравето да обсъдят по какъв начин може военни хеликоптери да се преоборудват, тъй че да се употребяват от спешна помощ и пожарната. " Имаме хеликоптери, които може да станат напълно за Бърза помощ. Имаме хеликоптери, които може да ги преоборудваме за горски пожари. Ще ги карат военните, тъй че хем ще натрупват спомагателни летателни часове, хем ще упражняват, хем в това време ще правят работа и ще спасяваме човешки животи. Имаме я техниката. Не е нужно да се купуват нови хеликоптери ", съобщи Борисов на съвещанието на държавното управление, представен от организация " Фокус ".

Премиерът добави, че става дума за машини, които могат да летят, откакто бъдат обслужени, като ангажимент на държавното управление е да откри пари, с цел да ги върне на работа. В отговор, вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов сподели, че първо би трябвало да се направи финансова сметка какъв брой ще струма ремонтът на хеликоптери, които в този момент не се употребяват.

" Наистина има задоволително техника, с която може да задоволим и потребностите на опазването на здравето, на Министерство на вътрешните работи във връзка с пожари и други бедствия, при които се употребяват хеликоптери. Работи се по въпроса ", добави министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР