„Преместването на украинските бежанци е обезпечено“, каза председателят на агенцията

...
„Преместването на украинските бежанци е обезпечено“, каза председателят на агенцията
Коментари Харесай

Над 60 000 бежанци трябва да бъдат преместени от хотели до края на май

„ Преместването на украинските бежанци е обезпечено “, сподели ръководителят на организацията по бежанците Мариана Тошева пред бТВ.

„ Планът за преместването на хората се завърши. През миналите два месеца беше най-важно хората да са настанени. Има проект в планове какъв превоз е нужен, какви ведомства са ангажирани и в кои бази ще бъдат настанени “, сподели Тошева.

Тя разяснява, че малко над 63 хиляди лица от Украйна са настанени в хотелите. Тошева добави, че щом бежанците могат да останат до 31 май, то те би трябвало да го създадат.

„ Има авариен проект – може да се настанят в общежития и ведомствени бази. Правят се инспекции на наличните спортни бази дали дават отговор на минималните стандарти за живот “, сподели Тошева.

Според данните, с които Тошева разполага, близо 9000 лица са декларирали, че желаят да стартират работа у нас. „ Тези, които са си намерили работа е желателно да излязат на квартира. Помощите за квартира се получават през шеф “, сподели Тошева.

„ Трябва да се помогне на тези хора да се върнат към естествения живот. Те откриха успокоение тук, ориентираха се в България, ужасно значимо е да стартират естественото всекидневие “, споделя тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР