„Премахването на плоския данък и въвеждането на прогресивен би довело

...
„Премахването на плоския данък и въвеждането на прогресивен би довело
Коментари Харесай

Ананиев: Прогресивен данък ще ощети бюджета с над 1,1 млрд. лв.

„ Премахването на плоския налог и въвеждането на напредничав би довело до понижаване на приходите в бюджета с 1 133 000 000 лева”. Това изясни в ефира на Нова тв заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев.

Той изясни, че предлаганият от Българска социалистическа партия необлагаем най-малко за българите със заплати до 510 лв. в действителност ще засегне всички работещи у нас. Причината – хората с по-високи хонорари ще заплащат данъци единствено върху сумата над въпросния най-малко.

Ананиев съобщи, че най-сериозно нарастване на приходите ще има за работещите в сферите на образованието, защитата и сигурността, полицията и обществените действия.

„ Ресурсите на Министерство на вътрешните работи и армията не би трябвало да се разпределят на калпак”, безапелационен бе заместник-министърът, взел участие в създаването на 35 държавни бюджета в последните шест държавни управления.

Според Ананиев страната не би трябвало да изплаща напълно задълженията на лечебните заведения, защото това няма да ги дисциплинира.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР