Прекратена е обществената поръчка с предмет: Закупуване на санитарни превозни

...
Прекратена е обществената поръчка с предмет: Закупуване на санитарни превозни
Коментари Харесай

Прекратиха поръчката за закупуване на медицински хеликоптери

Прекратена е публичната поръчка с предмет: „ Закупуване на санитарни транспортни средства за превоз по въздух ( хеликоптери ), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ “, защото единствената подадена оферта в процедурата надвишава финансовия запас, избран от възложителя. Това излиза наяве от оповестено решение в Регистъра на публичните поръчки. 

Според решението на заместник-министъра на опазването на здравето в офертата на компанията Leonardo S. p. A. предлаганата обща цена за осъществяване на поръчката е в размер на 123 363 956, 00 лв. без Данък добавена стойност. Това предложение не дава отговор на поставените от възложителя условия офертите да не надвишават оптималният финансов запас, а точно 102 589 827, 80 лв. без Данък добавена стойност. 

Министерството на здравеопазването ( МЗ) разгласи социална поръчка за закупуване на шест медицински хеликоптера през юли. Потенциалните претенденти имаха опция да подават офертите си за присъединяване в поръчката до 1 септември 2022 година

Очаква се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30 април 2026 година, като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023 г. 

Обществената поръчка се реализира по план „ Осигуряване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване и Национален проект за възобновяване и резистентност на Република България, се показва още в Регистъра на публичните поръчки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР