Предвижда се трамвайното трасе да стане с два коловоза, като

...
Предвижда се трамвайното трасе да стане с два коловоза, като
Коментари Харесай

Трамваите по "Скобелев" са лицето на бездействащата Столична община

Предвижда се трамвайното трасе да стане с два коловоза, като ще минава централно по булеварда и с рампа на равнището на тунела в посока НДК. Друг план - на " Спаси София ", е за трамвай през " Патриарха " Замерванията са посочили, че жителите на " Скобелев " са търпели звук в пъти над нормите, а това оказва съществено въздействие върху здравето им
Дванадесет години звук в пъти над нормите, тресящи се здания, по-бавен градски превоз поради дълги изчаквания. Всичко това води до изгубено доверие в Столичната община и извоювано дело против нея от живеещите на бул. " Скобелев ".

Примерът с трамвая, който минава под прозорците на хората в топ центъра на София е значим, тъй като образно демонстрира по какъв начин работи общината: способна е да нарушава закона, и то в продължение на десетилетие, просто тъй като не работи.

А по-лошото е, че жителите на града са тези, които усещат отрицателния и би трябвало да изтърпят вредите, в тази ситуация с цената на личното си здраве.
Реклама
Проект за различно трамвайно трасе, което да замести " краткотрайното " и едноколовозно такова, в действителност има от години, просто не е бил задвижен. Сега е допустимо това да се случи, тъй като общината в края на 2020 година и до дни ще разгласи поръчка за ремонта на тунела под НДК, преасфалтиране и нова рампа, откъдето ще минават трамваите. Това ще коства планирано 20 млн. лева

Има и различно предложение на " Спаси София " - за трамвай през " Патриарх Евтимий " с близка спирка до метрото и пешеходната " Витошка ".
С рампа на равнището на тунела и два коловоза
Проектът на общината планува трасе с два коловоза, тъй че да не се постанова, както в този момент, трамваите да се изчакват, с цел да минат по единичната линия единствено на две педи от постройките по бул. " Скобелев ".
Лошата организация на придвижването води и до забавяния - трамваите се изчакват, тъй като в този момент има единствено един коловоз Фотограф: Надежда Чипева
То ще е ситуирано централно на бул. " Скобелев ", посредством рампа, която да минава на равнището на тунела (виж снимката), над пътя, по който в този момент се движат коли и тролеи.
Рампата ще минава въздушно на равнището на тунела Фотограф: Надежда Чипева Реклама
" Ще се качва на дребна рампа с дребна денивелация и централно на булеварда, тъй че да е на еднообразно разстояние от постройките на север и от юг. Това ще бъде комбинирано с ремонт на тунела на НДК и преасфалтиране, махане на старите трамвайни релси изпод в тунела ", изясни за " Капитал " зам.-кметът по строителство Ангел Джоргов.

До края на седмицата общината ще разгласи и социална поръчка за трасето, която ще е за близо 20 млн. лева " Живот и здраве, в случай че няма обжалване, може да имаме определен реализатор след половин година. После срокът за осъществяване е девет месеца ", изяснява строителният кмет. Така, в най-оптимистичния вид, новото трасе може да е готово в края на 2023 година, а в реалистичния - през 2024 година Предвидено е потреблението на материали са с по-добра шумоизолация и виброизолация.
Автомобилното и тролейно придвижване изпод ще се резервира Фотограф: Надежда Чипева
Жителите на прилежащите здания са скептични към спазването на периодите от страна на общината, само че се надяват планът да реши част от проблемите. " Поне ще има отдалеченост, както би трябвало да бъде ", разяснява за " Капитал " жена, която е просител по делото. В момента трасето не дава отговор на нормативите и е прекомерно покрай постройките.

Софийският градски съд пък даде период от една година за преместването на " краткотрайното " трасе и тъкмо поради това общината ще апелира, с цел да получи по-дълъг период за осъществяването (тук отново ще напомним, че имаше разполагаем 12 години, в които кмет е все Йорданка Фандъкова, а болшинството в локалния парламент и страната беше на нейната партия ГЕРБ).
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР