Предупреждение за клиентите на инвестиционен посредник „Прогресива Трейдинг“ ООД с

...
Предупреждение за клиентите на инвестиционен посредник „Прогресива Трейдинг“ ООД с
Коментари Харесай

Измамник се представял за член на КФН

Предупреждение за клиентите на капиталов медиатор „ Прогресива Трейдинг “ ООД с предходно название „ ББГ Симекс-България “ ООД разгласява Комисията за финансов контрол (КФН).

На 9 юли 2018 година КФН лиши лиценза на капиталовия медиатор „ Прогресива Трейдинг “ ООД с предходно название „ ББГ Симекс-България “ ООД. В комисията се получиха голям брой сигнали, че преди отнемането на лиценза, а също по този начин и след решението на КФН, на клиенти на капиталовия медиатор, които имат контракти с „ Прогресива Трейдинг “ или с „ ББГ Симекс-България “, се е обаждало лице, което се показва с имената Стоян Манчев. Същият от време на време е твърдял, че е член на Комисията за финансов контрол, а в други случаи, че има контракт с КФН за връщане на парите на клиенти на сдружението.

Комисията за финансов контрол публично декларира, че няма чиновник с сходно име и не е упълномощавала никого да урежда връзките сред капиталовия медиатор с лишен лиценз и клиентите му.

От КФН обръщат внимание на вложителите с контракти с „ Прогресива трейдинг “ ООД или с „ ББГ Симекс-България “ ООД да не се поддават на погрешни изказвания. Съгласно отнетия към този момент лиценз като капиталов медиатор сдружението не е имало право да държи потребителски активи (включително финансови принадлежности и парични средства), а единствено да приема и предава потребителски нареждания за транзакции с финансови принадлежности и да дава капиталови съвещания на клиенти. Затова средствата на клиентите се съхраняват не от капиталовия медиатор, а от друга финансова институция. Единственото лице, което ще има пълномощия да урежда връзки с лица, към които „ Прогресива Трейдинг “ ООД или „ ББГ Симекс-България “ ООД имат отговорности, е ликвидаторът на сдружението, който ще бъде назначен от Агенция по вписванията след влизане в действие на решението на КФН за лишаване на лиценза. Ликвидаторът ще бъде разгласен по партидата на сдружението в комерсиалния указател.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР