Предучилищната да бъде задължителна за 4-годишните деца предвиждат одобрени от

...
Предучилищната да бъде задължителна за 4-годишните деца предвиждат одобрени от
Коментари Харесай

Кабинетът одобри задължителна предучилищна за 4-годишните

Предучилищната да бъде наложителна за 4-годишните деца плануват утвърдени от държавното управление промени в Закона за предучилищното и учебното обучение.

Обхващането в детска градина на четиригодишните е извънредно значимо за езиковото, прочувственото и общественото им развиване, се показва в претекстовете на държавното решение. В същото време се дава опция на родителите да са дейни на пазара на труда.

В държавния бюджет са планувани 10 милиона лв. за въвеждане на наложително предучилищно обучение за 4-годишните и за подкрепяне заплащането на такси от родителите, които са в неподходящо обществено състояние.

Съществена смяна е и въвеждането на трайна законова уредба за образование от разстояние в електронна среда. Такова образование може да се употребява от учебното заведение при грипни епидемии или други непредвидени условия, заради които способен орган е разпоредил прекратяване на присъствените образователни занятия във всички учебни заведения в избран район или в цялата страна.

Образователният министър разгласи значими законови промени за 4-годишните и отдалеченото образование

Обучението от разстояние в електронна среда може да се ползва и за възпитаници, които по-здравословни или други уважителни аргументи не могат да посещават учебно заведение - за не повече от месец.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР