Предстоящата среща на върха на БРИКС е от голямо значение,

...
Предстоящата среща на върха на БРИКС е от голямо значение,
Коментари Харесай

БРИКС: Китайският президент ще се срещне с африкански лидери

Предстоящата среща на върха на БРИКС е от огромно значение, тък като страните членки се приготвят за решаващи полемики, които могат да дефинират бъдещето на алианса.

Тези полемики ще бъдат свързани най-много с въпроси, засягащи потреблението на валутата, разширението и определянето на курса за напредък на блока през идващите години.

По последни данни китайският президент Си Дзинпин ще организира диалози с африканските водачи в заключителния ден на срещата на върха. Тази специфична среща има за цел да насърчи засиленото “ “, както акцентира посланикът на Китай.  

Последният ден на срещата на върха е очакван за присъединяване на всички страни, свързани с БРИКС. Очаква се на този ден над 70 страни да се срещнат по въпроси, свързани с икономическото партньорство. Това развиване е от голямо значение, изключително за страните, които се стремят да се причислят към блока.

Освен това президентът на Китай ще се срещне с южноафриканския президент Кирил Рамафоса във вторник, преди да отпътува за срещата на върха в Йоханесбург.

Това посещаване петото е петото на брой посещаване на китайския президент в Южна Африка от встъпването му в служба през 2013 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР