Предстои изграждането на STEM центрове и кабинети в 2 271

...
Предстои изграждането на STEM центрове и кабинети в 2 271
Коментари Харесай

Предвиждат STEM центрове в над 2 200 училища и доизграждането на „Дигиталната раница“

Предстои построяването на STEM центрове и кабинети в 2 271 учебни заведения със средства от Плана за възобновяване и резистентност. Това сподели министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков пред делегатите на Осмия конгрес на Синдиката на българските учители.

За тях са планувани над половин милиард лв. и се чака някои учебни заведения още през 2024 година да стартират да образоват в тях.

Министерството на образованието разпореди незабавни дейности за промени в план-приема в държавните университети

„ Това е смяна освен на просветителната среда, а и на дизайна на образование, на метода на преподаване на познание ”, уточни проф. Цоков.

По думите му цифровата среда е доста значима и следва доизграждане на така наречен „ Дигитална раница “ – платформата би трябвало да се добави с повече запаси, основани от и за учители и възпитаници.

Според него през идващите 45 дни екипът на проф. Цоков има шанса да докара до триумф през 2024 година

Проф. Цоков означи, че в границите на бюджета за 2023 година, който ще се разисква идната седмица, средствата за обучение са увеличени със 750 млн. лв..    

„ Образованието е стратегически приоритет и задачата ни е да подсигуряваме това и в бюджета за 2024 година ”, сподели министърът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР