Предстои финалното боядисване на медицинския хеликоптер и през средата на

...
Предстои финалното боядисване на медицинския хеликоптер и през средата на
Коментари Харесай

Първият медицински хеликоптер започва да лети у нас през февруари


Предстои финалното боядисване на медицинския хеликоптер и през средата на януари би трябвало да бъде осъществен полетът от Италия към България. Кацайки на наша земя, хеликоптерът ще получи българска регистрация, ще получи уверение за летателна валидност и към края на януари или началото на февруари месец първият медицински хеликоптер ще бъде въведен в употреба. Това разгласи транспортният министър Георги Гвоздейков пред БиТиВи.

Пилотите, които са подготвени, са шестима, като има предложение за правене на сериозна стратегия за образование на водачи, даже да нямат опит.

Към днешна дата сетифицираните площадки за медицинските хеликоптери са 3-4. Има самодейност от общините и лечебните заведения да оказват помощ с техническа и финансова помощ за хеликоптерите. Системата HEMS ще бъде построена в повсеместен тип през 2026 година

Гвоздейков добави още, че е значимо по Черноморието да има приемащи лечебни заведения за медицинските хеликоптери. Не е нужно на всяка една болница и болнично летище да има медицински хеликоптери.

За похитения български транспортен съд с екипажа на " Руен ", Гвоздейков съобщи, че по разнообразни канали на информация е станало ясно, че моряците са добре и екипажът е жив и здрав. Похитителите са сомалийски пирати, само че към момента няма нямат публични претенции, с цел да освободят българския екипаж. Към момента не се плануват забрани за прекосяване на български кораби през Червено море.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР