Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата

...
Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата
Коментари Харесай

Разполагат допълнителни полицейски патрули по основните пътища у нас

Специализирана полицейска интервенция за обезпечаване сигурността на придвижване по пътищата започва през днешния ден.

Засиленият надзор, в който ще се включат всички чиновници с полицейски пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той е част от ограниченията за повишение на пътната сигурност и ограничение на предпоставките за пораждане на катастрофи.

В рамките на акцията ще бъдат ситуирани спомагателни полицейски екипи в регионите на конфликтни сектори с централизация на ПТП, пътни възли, кръстовища и съществени пътни артерии в страната. Те ще употребяват цялостния набор от механически средства за надзор на скоростта и реализиране на инспекции за шофиране след приложимост на алкохол и опиати.

Проверките ще включват още потреблението на защитните колани, техническата редовност на колите, съществуването на наложителна застраховка " Гражданска отговорност " и други

Стартиралата акция е безсрочна и е продължение на подхванатата от Министерство на вътрешните работи политика за нулева приемливост към водачите, жестоко нарушаващи разпоредбите за пътна сигурност.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР