Предстои да се изгради цялостния капацитет на службата, която ще

...
Предстои да се изгради цялостния капацитет на службата, която ще
Коментари Харесай

Новата ТОЛ-полиция - мегаагенция! Над 900 души ще ни проверяват на пътя дали сме си платили винетката

Предстои да се построи цялостния потенциал на службата, която ще поддържа ТОЛ системата по пътищата ни. Предстоят състезания за назначение на чиновници. Предвижда се наетите чиновници в структурата да са 920 души - 680 ще се занимават с контрола на пътища, а останалите 240 ще поддържат системата. Това сподели Радослав Николов, консултант на министъра на районното развиване и благоустройството в ефира на bTV, съобщи Блиц.
„ Системата е автоматизирана, само че това не анулира наличието на хора. Те ще поддържат цялата техника “, посочи той.
От думите му стана ясно още, че ще има и ТОЛ полиция. „ Тя ще се занимава с надзор на пътя, ще преследва и водачите, които са с неплатени тол такси, при нужда ще прави и надзор на място. Това ще е ориентирано най-вече към водачите на тежкотоварните коли “, съобщи Николов.
„ След 1 януари ще се закупуват винетки по електронен път. Предвиден е и гратисен интервал, за водачите, закупили годишни винетки, които няма да са изтекли до тази дата. Те ще могат да употребяват към момента годната си винетка и да се движат умерено по пътя. Цените на винтеките няма да се трансформират: годишна - 97 лева.; тримесечна - 54 лева.; месечна - 30 лева.; седмична - 15 лева Има опция, водачите, които не са платили, да могат да го създадат на място с карта “, сподели още той.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР